Bg-Hero-Yellow
Acasă → Excursii de weekend → CRICOVA – CASTEL MIMI – CHISINAU – IASI
Castel Mimi

CRICOVA – CASTEL MIMI – CHISINAU – IASI

PALATE - CASTELE - VINURI - REPUBLICA MOLDOVA - DEMIPENSIUNE BONUS !!!
Transport Autocar
Plecare din București
12 Iul - 14 Iul 2024
1100 lei / adult

Servicii incluse

Transport autocar
Cazare 2 nopti: 1 x Iasi si 1 x Chisinau
Ghid de turism insotitor
Vizitele mentionate in program: CASTELUL STURDZA, IASI, CHISINAU, CURCHI, CRICOVA, CASTEL MIMI
Pachet demipensiune - 2 cine servite la hotelurile unde suntem cazati

Servicii neincluse

Supliment camera single 200 lei
Intrarile la obiectivele turistice: CASTELUL STURDZA 20 Lei, CRICOVA 300 Lei (excursie cu ghid local in Orasul subteran + degustare 5 vinuri + pachet cadou 1 spumant si 1 vin + masa traditionala moldoveneasca), CASTEL MIMI 150 Lei (tur ghidat Castel + degustare 3 vinuri)
Alte cheltuieli personale

Detalii Generale

Ziua 1

Plecare din Bucuresti ora 6:00 – Piata Victoriei. Prima vizita din program va fi Castelul Studza. Ne deplasam catre Iasi pentru a admira cele mai frumoase obiective turistice din Moldova: Palatul Culturii, Manastirea Sfintii Trei Ierarhi si Catedrala Mitropolitana, unde se afla Racla cu Moastele Sf. Parascheva. Cazare in Iasi – HOTEL BELLARIA 4* (scor Booking 9,1 Superb). Cina se va servi la hotel si este inclusa in costul excursiei.

 

Ziua 2

Mic dejun. Ne deplasam catre Republica Moldova, unde ne asteapta vizite inedite: Manastirea Curchi, Orasul subteran Cricova si Chisinau. Cazare in Chisinau – HOTEL JUMBO 4* (scor Booking 9,3 Fabulos). Cina se va servi la hotel si este inclusa in costul excursiei.

La CRICOVA se viziteaza Orasul subteran intr-un tur cu ghid local, dupa care oaspetii sunt invitati in cea mai frumoasa sala de degustare pentru a servi 5 sortimente de vin. Vizita include masa traditionala: platou de legume proaspete cu branza si carne, invartita cu branza, cartofi si varza, mamaliguta cu tocana de porc, smantana si branza, desert ” Baba Neagra”. La sfarsitul vizitei se ofera cadou 1 sticla de spumant si 1 sticla de vin Cricova.

Mănăstirea Curchi are un trecut cultural și religios de două secole și jumătate. Această mănăstire se considera pe timpuri, cât și în prezent, a fi “cea mai frumoasă și mai vestită mănăstire din Basarabia”. Potrivit unor legende, Mănăstirea Curchi, a fost întemeiată de către Ștefan cel Mare, iar ca ansamblu arhitectural s-a format mai târziu, în veacurile XVIII-XIX. Dar această versiune este greu de verificat, pentru că nu are un suport documentar. Cea mai plauzibilă versiune rămâne că Mănăstirea Curchi a fost întemeiată în anul 1773 de către frații Iordache și Mihail Curchi, care la început au construit un modest schit din lemn, iar mai târziu au zidit primele biserici din piatră. Așezarea Mănăstirii Curchi e de o frumusețe rară, datorită livezilor și pădurii ce o înconjoară, dându-i tonul verde, din care apar bisericile și clădirile albe ca niște puncte strălucitoare, atrăgând privirile tuturor trecătorilor și vizitatorilor care rămân fermecați de frumusețea locului, a cărui imagine se întipărește adânc în sufletul lor.

Cramele Cricova sunt al doilea complex de producție și depozitare a vinului din Moldova, având pivnițe care se întind, în subteran, pe o lungime de aproximativ 120 km. Aici se produc și se depozitează vinuri de înaltă calitate, cramele Cricova fiind unul dintre cele mai populare puncte de interes turistic din Republica Moldova. Săpate în calcar, aceste crame asigură climatul ideal pentru păstrarea vinurilor pe perioade îndelungate. Cricova este un producător cu numeroase premii  la activ, reușind să-și câștige un bun renume mondial. 

Tur de oraș CHISINAU: Catedrala „Sobor” Nașterea Maicii Domnului, Biserica Schimbarea la Fata, Parcul Stefan Cel Mare și Sfânt și Aleea Scriitorilor Moldoveni de pe cele două maluri ale Prutului, Palatul Presedentiei, Arcul de Triumf.

 

Ziua 3

Mic dejun. Ne indreptam catre CASTEL MIMI recunoscut drept cartea de vizită a Moldovei, una dintre cele mai importante atracții turistice din țără, ce a reușit să adune oaspeți din peste 80 de state ale lumii. Vinurile Castel Mimi sunt recunoscute la nivel internațional. Datorită calității desăvârşite acestea au ocupat locuri de frunte la cele mai importante concursuri naționale și de peste hotare. Vom vizita castelul, beciurile, zona de producere a vinului și grădina medievala. După vizitare vom avea ocazia sa degustăm 3 vinuri alături de câteva preparate tradiționale. Ne continuam ziua cu drumul spre Romania. Sosire la Bucuresti seara.

 

Informatiile și fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ și sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice și nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele și disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Bg-Hero-Blue

Newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul nostru și află ultimele vești!