ITALIA DE NORD SI LACURILE COMO – GARDA – MAGGIORE – ISEO – CIRCUIT AVION 2023

600 Euro

ITALIA DE NORD SI LACURILE COMO – GARDA – MAGGIORE – ISEO 2023

 

LakeComo

Ziua 1. ROMANIA – ITALIA – LACUL ISEO – MONTE ISOLA – LACUL GARDA – SIRMIONE – PESCHIERA DEL GARDA 

Intalnire dimineata la aeroportul Otopeni – ora 7:00 – pentru zborul Bucuresti – Milano. Aterizare (ora 9:00) si imbarcare in autocarul turistic local exclusiv pentru grupul Holiday Boutique. Incepem explorarea celor mai frumoase locuri din ITALIA DE NORD. Seara ne indreptam catre hotel. Ne deplasam catre Lacul Iseo. Traversam la Monte Isola – cea mai mare insula lacustra din Europa. Ne deplasam catre Lacul Garda, cel mai mare și cel mai renumit lac din Italia, o destinaţie de vară favorită care oferă totul, de la parcuri tematice la castele uimitoare, ruine romane şi bucătărie rafinată. Peschiera del Garda este cel mai frumos centru-cetate, cu ziduri datand de la secolul al XVI-lea. Sirmione, supranumit si perla statiunilor de la Lacul Garda, este cel mai frumos oras medieval construit pe o fasie de pamant care se extinde in lac, cu Rocca Scagligera, un castel din povesti care domina intrarea in oras. De la Sirmione la Peschiera del Garda ne deplasam cu salupa pentru a admira peisajul fermecator. Cazare zona GARDA. 

Ziua 2. GARDALAND – PARCUL SIGURTA 

Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam Parcului de distractii GARDALAND. Dupa-amiaza vizitam Parcul Sigurta. Cazare zona GARDA.  

Ziua 3. LACUL MAGGIORE – ISOLA BELLA – ISOLA DEI PESCATORI – ISOLA MADRE

Mic dejun. Vizitam astazi Lacul Maggiore. Parcurgem peisajele deosebite de la Arona la Stresa. Ne imbarcam pe salupa la Stresa pentru a vizita cele mai frumoase insule de pe lacul Maggiore: Isola Bella, Isola dei Pescatori si Isola Madre. Unele dintre aceste insule sunt inca in proprietatea casei Borromeo, o familie aristocrata renumita. Pe Isola Bella vom admira frumosul palat Borromeo inconjurat de gradini impodobite cu fantani, statui, grote artificiale si plante rare. In continuare ne vom opri pe Isola dei Pescatori (Insula Pescarilor), singura insula locuita din arhipelag care prezinta o atmosfera pitoreasca aparte, loc ideal pentru artisti, cu stradutele sale inguste si casele vechi. Isola Madre ne va incanta cu Palatul Borromeo, gradinile superbe cu fantani si pasari exotice si simbolul insulei: Chiparosul de Casmir. Cazare zona Como. 

Ziua 4. LACUL COMO – VILLA CARLOTTA – BELLAGIO – COMO 

Mic dejun. Ne deplasam catre Lacul Como; vizitam Como – un oras intemeiat de romani. Poposim pe malul lacului Como care are cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei: orasele incantatoare, porturi micute, vile inconjurate de gradini exotice se succed pe malurile acestui lac prealpin. Parcurgem cateva statiuni si locuri deosebite si ne oprim la una dintre atractiile principale ale Lacului Como – Villa Carlotta in Tremezzo, o resedinta privata construita in sec al XVIII-lea, decorata cu sculpturi incantatoare si grote artificiale pline cu flori si verdeata. Vizita Villa Carlotta. Dupa-amiaza deplasare catre Menaggio cu autocarul. Traversam pe lacul Como catre Bellagio. Vizitam oraselul Bellagio despre a carui locatie se spune ca este una dintre cele mai frumoase din Europa: pe un promontoriu la confluenta celor trei brate ale lacului. Cazare zona Como. 

Ziua 5. ITALIA – ROMANIA 

Mic dejun. Transfer aeroport pentru zborul Milano – Bucuresti. Sosire la Bucuresti dimineata (ora 10:00)

Tarif: 600 Euro / persoană in camera dubla

Perioada: 28 APRILIE – 2 MAI 2023 

Tariful include:

 • bilet de avion
 • taxe de aeroport
 • bagaj de mana 10 kg troller dimensiuni 55 x 40 x 20 cm
 • bagaj de mana mic – geanta sau ghiozdan dimensiuni 40 x 25 x 20 cm
 • ghid de turism insotitor
 • 4 nopti cazare hoteluri 3* cu mic dejun 
 • vizite: Lacul Garda, Lacul Como, Lacul Maggiore, Lacul Iseo
 • transport autocar turistic local inchiriat doar pentru grupul Holiday Boutique

Tariful nu include:

 • asigurare de calatorie (aproximativ 50 lei / persoana) – recomandata de agentie!
 • supliment camera single 200 Euro / persoana
 • taxa de sejur (2-3 Euro / persoana / noapte, in functie de receptia fiecarui hotel)
 • biletele de intrare la obiectivele turistice + traversarile pe lacuri – tarife aproximative, dupa cum urmeaza:
 • Ziua 1 – Plimbare cu salupa Lacul Garda – 40 Euro / persoana (Sirmione – Peschiera del Garda)
 • Ziua 2 – Lacul Iseo – 20 Euro / persoana
 • Ziua 3 – Croaziera Lacul Maggiore – 40 Euro / persoana (Isola Bella – Isola dei Pescatori – Isola Madre)
 • Ziua 4 – Intrare Villa Carlotta – 20 Euro / persoana + Plimbare pe Lacul COMO – 30 Euro / persoana

 

Programe turistice organizate de Agentia de turism Holiday Boutique – Conditii generale

 • Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 15 de persoane.
 • Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turiști în trafic intern și internațional, clasificarea autocarelor se face de către organele competente. Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului, incepand cu a doua bancheta. Avansul nu este rambursabil in cazul renuntarii la pachetul turistic.
 • In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic. Turistii pot solicita restituirea integrala a contravalorii pachetului turistic in cazul in care acesta este anulat.
 • Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. Unitatile de cazare sunt clasificate conform standardelor pentru fiecare tara. Orice modificare si orice solicitare suplimentara fata de pachetul turistic mentionat si detaliat poate genera costuri suplimentare. Distributia camerelor se face de catre receptia unitatii de cazare. Unitatile de cazare vor fi mentionate cu 14 zile inaintea plecarii. 
 • Ghidul de turism insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului. 
 • Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.
 • Tarifele pachetelor turistice nu includ urmatoarele: bilete de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali sau ghidaj interior, taxe muzeograf, taxe de statiune, taxe hoteliere, taxe de oras, alte cheltuieli personale, mese, taxe de aeroport, suplimente camere single, suplimente apartamente. Acestea sunt incluse in pachetul turistic doar daca au fost mentionate la “tariful include”.
 • Intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala sau in euro, acestea pot suferi modificari in functie de sezon si de autoritatile locale sub incidenta carora se afla in administrare.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare de modificari la urmatoarele: taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali, taxe muzeograf, taxe hoteliere, taxe de statiune, taxe de oras, programul obiectivelor turistice schimbat in urma unor evenimente care se desfasoara in cadrul acestora.
 • In cazul pachetelor turistice cu transport avion, orarul de zbor poate suferi modificari. Agentia de turism nu este raspunzatoare de anularea zborurilor, nici de modificarile orarelor de zbor, dar va veni in sprijinul turistului pentru cea mai buna varianta de rerutare (re-route) conform politicilor companiilor aeriene si reglementarilor in vigoare. Biletele de avion NU sunt transmisibile si nici rambursabile. 
 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. In cazul destinatiilor pentru care este necesara viza, se aplica legile in vigoare fiecarui Consulat.
 • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
 • Reduceri si conditii de inscriere:

  • Pentru inscrierile la programele AUTOCAR se achita un avans de 50 Euro/persoana, 50% din pachetul turistic cu 60 zile inaintea plecarii si diferenta pana la 100% cu 30 zile inaintea plecarii.
  • Pentru inscrierile la programele AVION se achita un avans de 100 Euro/persoana, 50% din pachetul turistic cu 60 zile inaintea plecarii si diferenta pana la 100% cu 30 zile inaintea plecarii.
  • Turistii fideli beneficiaza de o reducere de 5% la TARIFUL STANDARD al pachetelor turistice AUTOCAR/AVION (fidel = minim UN CIRCUIT AUTOCAR/AVION sau CITY BREAK CU GHID cu Agentia de Turism Holiday Boutique).
  • Pentru inscrieri Early Booking turistii beneficiaza de o reducere de 5% la tariful standard al pachetelor turistice AUTOCAR/AVION. (termenul Early Booking este stabilit pentru fiecare program turistic, in functie de data de plecare)
  • Reducerile pentru turistii fideli si Early Booking SE CUMULEAZA.

Conditiile generale sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

Va asteptam cu drag sa calatorim impreuna!

Echipa Holiday Boutique