O zi la Roma

129 Euro

O zi la Roma

Sa vezi Roma nu iti ajunge o viata! Roma este Regina Italiei, oras intemeiat de Romulus si Remus in anul 753 i.Hr. Centrul Romei, renascentist si baroc exceptional, este inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.

Intalnire la ora 4:00 cu ghidul de turism insotitor pentru zborul Bucuresti – Roma.

Sosire in Roma in jurul orelor 8:00. Transfer in centrul orasului.

Tur de oras: Piazza San Pietro, Basilica San Pietro, Castelul Sant`Angelo, Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Templul lui Adrian, Piazza Spagna

Propunere pentru masa de pranz: Antica Birreria Peroni (1906), considerata prima cea mai veche berarie Peroni din Roma.

Dupa-amiaza Piazza Venezia si Palazzo Venezia, Monumentul Vittorio Emanuele II, Campidoglio, Biserica Santa Maria Aracoeli cu statuia lui Iisus copil (singura din lume), Forumul Imperial, Columna lui Traian, Complexul Colosseum – Palatin – Forumul roman si Arcul lui Constantin.

In jurul orelor 18:00 transfer catre aeroport pentru zborul Roma – Bucuresti.

Sosire la Bucuresti in cursul serii (23:00)

 

Data de plecare:

 • 6 Noiembrie 2016
 • 8 Martie 2017
 • 22 Octombrie 2017

Tarif standard: 129 Euro / persoana

 

Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti – Roma – Bucuresti
 • Taxe de aeroport
 • Bagaj de mana (max 10 kg)
 • Ghid de turism insostitor
 • Vizita orasului Roma – tur pietonal cu ghid

Tariful nu include:

 • Asigurare medicala (aproximativ 30 lei / persoana) – Recomandata de agentie!
 • Intrarile la obiectivele turistice, transportul cu mijloacele de transport in comun sau taxi
 • Transfer aeroport – Roma Termini – aeroport = 10 euro / persoana cu autobuz shuttle bus dus-intors
 • Transfer Roma Termini – Vatican si Basilica San Pietro = 3,80 euro / persoana cu autobuz/metrou dus-intors
 • Transfer aeroport – Roma centru – aeroport + tur panoramic Roma ghidat = 20 Euro / persoana – RECOMANDAT!
 • Bagaj de cala

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Ce facem o zi la Roma? Iata 10 lucruri:

? Vizitam Basilica San Pietro – centrul crestinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locatia a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d. Ch. Un mic altar exista deja in locul respectiv, dar acesta a fost inlocuit cu biserica ce a fost finalizata in anul 349 d.Ch.
Admiram Castelul Sant’Angelo, o cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului cu o istorie tulburata chiar si dupa standardele Romei. In lunga sa existenta, cladirea a servit mai intai drept mausoleu, apoi a devenit parte din zidul orasului si mai apoi a fost transformata intr-o fortareata. In cele din urma a ajuns sa serveasca drept resedinta papala si mai apoi drept inchisoare militara.
? Vizitam Biserica Santa Maria Aracoeli cu statuia lui Iisus copil – singura din lume! Acesta este si un punct foarte frumos de belvedere asupra Romei, urcam 124 trepte – Treptele lui Michelangelo!
? Servim masa de pranz la prima cea mai veche berarie Peroni din Roma – Antica Birreria Peroni 
? Bem espresso italian in Piazza Navona – cel mai frumos loc baroc din Roma
? Aruncam un banut peste umar in Fontana di Trevi, ca sa ne intoarcem la Roma! 
? Savuram un vero gelato italiano in Piazza Spagna, unde admiram Scalinata della Trinita dei Monti – cele 136 de trepte, la baza carora se afla frumoasa fantana a lui Bernini, in forma de barca, singura fantana decorativa din Roma cu apa potabila.
? Respiram Roma Baroca: Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Templul lui Adrian, Piazza Spagna
? Ne fotografiem cu cel mai mare monument antic care a supravietuit: Colosseum, care putea primi 55.000 spectatori – Colosseumul Roman este una dintre cele 7 minuni ale lumii.
? Admiram Roma de la inaltime dintr-un loc secret stiut doar de ghid gratis ?

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !