O zi la Glasgow

129 Euro

O zi la Glasgow – Scotia si misteriosul castel Newark Castle

Glasgow este cel mai mare oras al Scotiei si este infratit cu orasele Torino, Nurnberg si Marseille. Viziteaza la Glasgow Cartierul Universitatii, George Square si Catedrala. Dupa-amiaza lasa-te surprins de o vizita intr-un peisaj tipic scotian la Port of Glasgow cu celebrul castel Newark Castle.

 

Intalnire la ora 5:00 cu ghidul de turism insotitor pentru zborul Bucuresti – Glasgow.

Sosire in Glasgow in jurul orelor 9:00 (ora locala). Ne deplasam catre Newark Castle si Port of Glasgow.

Transfer in centrul orasului. Tur de oras – panoramic si pietonal. Timp liber pentru vizite si cumparaturi.

In jurul orelor 18:00 transfer catre aeroport pentru zborul Glasgow– Bucuresti.

Sosire la Bucuresti in cursul noptii.

Data de plecare: 19 Martie 2017; 8 Martie 2018

Tarif standard: 129 Euro / persoana

Tariful include:

  • Bilet de avion Bucuresti – Glasgow – Bucuresti
  • Taxe de aeroport
  • Bagaj de mana (max 10 kg)
  • Ghid de turism insostitor
  • Vizita orasului Glasgow – tur pietonal cu ghid

Tariful nu include:

  • Asigurare medicala (aproximativ 30 lei / persoana) – Recomandata de agentie!
  • Intrarile la obiectivele turistice, transportul cu mijloacele de transport in comun sau taxi
  • Transfer aeroport – centru Glasgow – aeroport + tur panoramic Glasgow + excursie la Port of Glasgow si Newark Castle = 30 euro / persoana cu autocar turistic local (inchiriat doar pentru grupul Holiday Boutique) – RECOMANDAT!
  • Bagaj de cala

 

Ce vizitam in Glasgow? 🙂

George Square, Catedrala St. Mungo din Glasgow, Universitatea din Glasgow, Tronul St George si Primaria Glasgow!

Sufletul orașului Glasgow se află în George Square, o piață uriașă în centrul istoric al metropolei, împânzită cu statui ale unor personalități asociate cu istoria orașului. Pe latura estică a George Square se înalță clădirea primăriei din Glasgow cu un turn de 70 de metri, în timp ce vizavi se află Merchants’ House, sediul celei mai vechi Camere de Comerț, fondată în 1605. În jurul pieței se desfășoară Merchant City, cel mai popular district din Glasgow cu depozite din secolul al XIX-lea transformate în restaurante, cafenele și magazine.

Cea mai importantă clădire istorică din Glasgow este Catedrala St. Mungo ce datează din secolul al XII-lea, cunoscută și sub numele de High Kirk of Glasgow. Arhitectura Catedralei din Glasgow este simplă și cu foarte puține ornamentații atât pe exterior cât și pe interior. Cea mai mare încăpere a catedralei este cripta ce găzduiește mormântul Sf. Mungo, fondatorul episcopiei, care a fost înmormântat aici în anul 603. În apropiere vei putea explora și Muzeul Vieții și Artei Religioase Sf. Mungo, ce prezintă toate religiile lumii, cu diferite ritualuri și tradiții. Colecțiile variază de la mumii egiptene și statui hinduse la faimoasa lucrare a lui Dali “Hristos al Sfântului Ioan al Crucii”, precum și o grădină zen budistă, aflată în curtea muzeului.

Universitatea din Glasgow datează din 1451 și este a doua cea mai veche universitate din Scoția, după St. Andrew. De aceea, nu este surprinzător că Universitatea din Glasgow se mândrește cu o mulțime de profesori faimoși care au predat la această instituție prestigioasă. Dacă ești interesat de istoria universității, poți afla mai multe la centrul pentru vizitatori al instituției. De asemenea, tot în campusul Universității din Glasgow se află și Hunterian Museum, a cărui colecție a fost începută în secolul XVIII, de William Hunter, un om de știință faimos care a predat aici. La Hunterian Museum poți admira colecții de etnografie, zoologie, geologie și arheologie, inclusiv artefacte din situri romane. În colecția de artă poți admira opere semnate de Rembrandt, Rubens sau Reynolds.

 

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !