O ZI IN BULGARIA

19 Euro

O ZI IN BULGARIA

Pestera Sf Dimitrie Basarabov, Manastirile de la Ivanovo, Ruse

Tarif: 19 Euro / persoana

Intalnirea cu ghidul de turism va avea loc la ora 06:30 in Piata Victoriei. Plecare pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Manastirea Sf Dimitrie Basarabov – Manastirea Ivanovo.

Pornim in calatoria noastra traversand Dunarea – al doilea fluviu al Europei dupa Volga si singurul care curge de la vest la est si facem o prima oprire la 10 km sud de Ruse, la pestera in care a trait Sf Dimitrie Basarabov, pentru a continua mai apoi cu vizitarea Manastirilor de la Ivanovo – o retea de mici biserici si chili, sapate in stanca, la 32 de metri deasupra apei ce strabate pitorescul canion al raului Roussenski Lam. Dupa ce ne bucuram sufletele cu frumoasele picturi murale intrate in Patrimoniul Unesco ne indreptam spre Ruse- orasul Dunarean supranumit in secolele 19-20 si “Mica Viena” – datorita constructiilor realizate in stil baroc si rococo.

Ne bucuram de o plimbare pietonala prin centrul vechi, ridicat in jurul Muzeului de Istorie si pe strada Alexandrova, denumita dupa Alexander I Batenberg, primul conducator al Bulgariei Independente, supranumita si Champ Elysses- ul orasului. Vizitam Catedrala Romano Catolica Sfantul Pavel Crucificatorul, ridicata in 1890 dupa planurile celebrului architect Italian Valentino si Biserica Sfanta Treime, ce dateaza din 1632, din timpul ocupatiei otomane, construita atunci cand lacasurile crestine de cult nu trebuiau sa depaseasca inaltimea unui “calaret calare”. Timp liber in centrul orasului Ruse.

Dupa-amiaza pe drumul de retur ne oprim pentru o sesiune de cumparaturi la Mall Ruse – cel mai mare centru comercial al districtului, desfasurat pe o suprafata de peste 40000 mp. Aici aveti posibilitatea de a achizitiona produsele unor renumite branduri internationale, cu preturi de pana la 50% mai mici decat in Romania. Pentru promotii si informatii puteti accesa site-ul www.mallrousse.bg.

Plecari:18 Martie 2018

Tarif: 19 Euro / persoana

Tariful include:

  • transport cu autocar;
  • vizitele incluse in program: Manastirea Sf. Dimitrie Basarabov; Manastirile Ivanovo; Ruse;
  • ghid de turism insotitor 

Tariful nu include:

  • intrarile la obiectivele turistice;
  • alte cheltuieli personale;
  • asigurarea medicala de calatorie

 

ATENTIE: Toate intrarile la obiectivele turistice in Bulgaria se achita in moneda nationala – leva !!!

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

 

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!