New Trip Bulgaria – Dryanovo, Gabrovo, Bojentsi si Veliko Tarnovo

29 Euro

New Trip Bulgaria – Dryanovo, Gabrovo, Bojentsi si Veliko Tarnovo

Tarif: 29 Euro / persoana

Intalnire la ora 6:00 in Piata Victoriei- Parcarea Centrala incadrata de strazile Buzesti si Calea Victoriei.  Deplasare pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Dryanovo – Gabrovo.

Regiunea Gabrovo a fost locuita inca din antichitate, cele mai vechi vestigii datand din Paleolitic, aici fiind descoperite pesterile Bacho Kiro. Cetatile medievale pazeau trecatorile balcanice (langa satele Batoshevo si Gradnitza, situate in apropiere de Gabrovo). Exista mai mult de 650 de monumente de cultura, dintre care majoritatea sunt legate de perioada Renasterii Nationale. Artizanatul a prosperat in regiune in perioada Renasterii Nationale, aici luand nastere Scoala de Arte Tryavna. Maestrii constructori, sculptori si iconari au devenit celebrii pentru talentul lor, a competentelor si faimei lor, calatorind mult dincolo de limitele Imperiului Otoman. Iconari si sculptori de la Tryavna au lasat minunate opere de arta. Gabrovo este denumit orasul podurilor, un important centru comercial in perioada medievala.
Dryanovo este orasul natal al celui mai mare constructor bulgar din perioada Renasterii Nationale, arhitectul Nikolai Fichev, supranumit Kolyu Ficheto. In regiunea Gabrovo isi are originile fondarea scolii Aprilov.

Manastirea Dryanovo are hramul Sf. Arhanghel Mihail. Manastirea fost construita la inceputul sec. XII-lea, fiind distrusa in mod repetat de turci. In timpul rascoalelor din 1876 a fost distrusa de incendii si a fost refacuta 1889. Aici a fost cartierul general a lui Vasil Levski si Matei Preobrazhenski de pregatire a revoltei populare. Tot aici s-au adapostit in timpul acelor evenimente 200 de razvratiti condusi de preotul Hariton si invatatorului Kiro Petrov Zanev a carui porecla era Bacho Kiro, si care nu au vrut sa se predea turcilor, dandu-se o grea batalie acolo. Au supravietuit doar 47 de oameni printre care si Bacho Kiro, dar el a luat apoi intreaga vina asupra sa fiind condamnat la moarte si spanzurat. In curtea manastirii exista un monument si un osuar ce comemoreaza pe cei pieriti in lupta.

Veliko Tarnovo reprezinta capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Fostele resedințe ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav “tern” sau “turn” (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit “Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.

Data de plecare: 3 Martie 2018

Tarif : 29 Euro / persoana

Tariful include: 

  • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
  • vizite: Manastirea Dryanovo, Gabrovo, Bojentsi si Veliko Tarnovo
  • ghid de turism insotitor

Tariful nu include:

  • asigurare de calatorie
  • intrarile la obiective turistice: Cetatea Tsaravets Veliko Tarnovo = 6 leva / adult; pestera Bacho Kiro = 4-6 leva/ persoana

 

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

 

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!