Muzeul Ceasului Ploiesti-Salina Slanic Prahova-Nicolae Iorga-Valenii de Munte DEGUSTARE DE BERE SURPRIZA

99 lei

Muzeul Ceasului Ploiesti-Salina Slanic Prahova-Nicolae Iorga-Valenii de Munte

Intalnire la ora 7:30 in Piata Victoriei – Parcarea Centrala incadrata de strazile Buzesti si Calea Victoriei. Deplasare pe traseul Bucuresti – Ploiesti.

Prima vizita din programul excursiei – Muzeul Ceasului din Ploiesti sau Muzeul Ceasului Nicolae Simache, unicat în reţeaua muzeală din România, a fost înfiinţat în anul 1963 de către profesorul Nicolae Simache (1905- 1972). În prezent  muzeul se află temporar în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, până la renovarea Casei Luca Elefterescu, în stil romantic. Muzeul are are o colecţie de aproape 1000 de piese (numai în parte expuse), printre care: cadran solar, pendul construit din lemn în 1634, ceas pus în mişcare printr-o cădere de apă (Londra, 1654), primul ceas de buzunar („oul de Nürnberg”), orologii de turn, o piesă din 1693 (realizare a ceasornicarului Ralf Gout), ceasul de mână construit în acelaşi an de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic al XIV-lea), piese realizate de maeştrii londonezi Georg Prior, Edward Prior, Th. Whit, George Clarke, Markwich, Markham, Jo Wightmann, Van Laure, de ceasornicari francezi (Benjamin Balber, George Charle, Meuron), austrieci (Philipp Ia-cob, Beyr) sau elveţieni (Pres Vaucher, A. Hess). Pot fi văzute ceasuri cu mecanisme muzicale care cântă Marseilleza , Deşteaptă-te, române! , valsurile lui Strauss. Sunt prezentate ceasuri care au aparţinut unor personalităţi ( Constantin Brâncoveanu , Al. I. Cuza , Mihail Kogălniceanu , Cezar Bolliac , B.P. Haşdeu , Theodor Aman , I.L. Caragiale , Duiliu Zamfirescu , Ioan A. Bassarabescu etc.), ceasuri distractive (al morarului, fierarului, frizerului, motanului etc.), ceasuri cu diverse indicaţii în afara orelor, ca şi alte obiecte legate de temă.

Ne continuam traseul catre salina Slanic Prahova, unde poposim cateva ore pentru a ne bucura de beneficiile terapeutice ale acestui loc unic din Romania.

Urmeaza vizita la Casa Memoriala Nicolae Iorga din Valenii de Munte si DEGUSTARE DE BERE SURPRIZA!

Muzeul memorial “Nicolae Iorga”, așezământ cultural ce păstrează amintirea savantului Nicolae Iorga, este situat în centrul istoric al orașului, și împreună cu Muzeul de artă religioasă și Muzeul de etnografie al Văii Teleajenului formează un adevărat centru cultural. De 100 de ani, Vălenii de Munte a fost asociat cu numele neasemuitului istoric Nicolae Iorga. Numeroase și trainice fire l-au legat pe profesor de micul orășel de munte, localitate al cărei nume “abia îl aflai din pagini de cronică”. Începutul unei asemenea legături s-a petrecut în vara anului 1907, când Iorga pășește pentru prima dată aici, fără să fi crezut că se va stabili și că acest loc va fi prielnic gândului și lucrului. Deși născut la Botoșani în noaptea de 5/6 iunie 1871, viitorul mare savant și-a petrecut la Vălenii de Munte, mai bine de 30 de ani. 

Sosire la Bucuresti in cursul serii, aproximativ ora 21:00.

Data de plecare: 12 Mai 2018

Tarif : 99 Lei / persoana

Tariful include: 

  • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
  • vizite: Muzeul Ceasului Ploiesti, Salina Slanic Prahova, Casa memoriala Nicolae Iorga, Valenii de Munte, DEGUSTARE DE BERE SURPRIZA
  • ghid de turism insotitor

Tariful nu include:

  • asigurare de calatorie
  • intrarile la obiective turistice: Muzeul Ceasului 8 lei; Salina 20 lei; Casa memoriala Nicolae Iorga 6 lei 
  • masa de pranz 35 lei / persoana (felul 1; felul 2; desert; apa plata; paine)

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 15 persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.