Intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun – Curtea de Arges BONUS! CONACUL BRATIANU

99 Lei

Intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun – Curtea de Arges

PITESTI– FABRICA DE GLOBURI – MANASTIREA CURTEA DE ARGES

Date de plecare 2017 :  18 noiembrie, 25 noiembrie, 9 decembrie, 16 decembrie

TARIF: 99 Lei / persoana

 

Traseu : Bucuresti – Stefanesti- Pitesti – Campulung – Curtea de Arges – Pitesti – Bucuresti

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 07:00 in Bucuresti in Parcarea Centrala din Piata Victoriei si plecare la ora 07:30  pe ruta Bucuresti – Stefanesti – Pitesti – Campulung – Curtea de Arges – Pitesti.

Prima oprire o vom face in orasul Stefanesti, jud. Arges unde vom vizita Conacul Bratianu de la Florica.

Situat in orasul Stefanesti, judetul Arges, conacul familiei Bratianu, numit ca si satul in care se care se afla, Florica, in amintirea primei fiice a lui Ion C. Bratianu, este unul din cele mai frumoase domenii boieresti din Romania, pastrat foarte bine pana in zilele noastre (cu exceptia obiectelor, mobilelor si a cartilor din interior, risipite aiurea in anii regimului comunist).
Este conacul in care s-a nascut si a trait cea mai importanta familie de oameni politici romani, o adevarata dinastie civila care a dat tarii nu mai putin de trei prim-minstri, dintre care primii doi – Ion si Ionel Bratianu – au avut un rol covarsitor in realizarea Romaniei moderne, de numele primului legandu-se razboiul Independentei, cel de-al doilea realizand – tot in urma unui razboi – Unirea din 1918 si reformele ce au stat la baza democratiei interbelice.
Domeniul Florica – format din conac, ferma, capela, crama, gara si chiar un observator astronomic, toate amplasate in mijlocul unui vast parc, inconjurat de podgoriile de la Stefanesti- este opera primilor doi Bratieni, Ion si Ionel, tata si fiu, care – fiind pasionati constructori, in special ultimul – au transformat o cocheta casa de administratie a mosiei intr-o somptuoasa resedinta boiereasca.
Locuinta este atestata documentar in 1829 si era compusa din patru incaperi vechi dintre care: camera boierului, a celui ce se ocupa de vie si camera turceasca cu linul pentru scurgerea vinului in pivnita. Se spune ca ar fi apartinut lui Constantin Brancoveanu, „care stia unde pune banul”. Acesta a cumparat mosii pe dealurile de la Valea Mare si aici se adaposteau toamna cand veneau la sarbatoarea culesului viilor. In jurul anului 1800 s-a construit si pivnita de vinuri, boltita, cu arce dublouri. Deasupra ei existau holul si cele patru odai.

Ne continuam traseul spre Curtea de Arges unde avem intalnire cu spiridusii lui Mos Craciun la fabrica de globuri de la Curtea de Arges. Aici vom vedea cum se fabrica globuletele de sticla si alte ornamente pentru Bradul de Craciun.

glob_130

Globurile realizate aici sunt confectionate manual si sunt exclusiv destinate exportului. Ele iau calea  Statelor Unite si Germaniei. Globurile sunt decorate de artisiti plastici cu pieisaje in aquarelle, cu gliter, cu margele si chiar cu cristale Swarovski.

Vizita dureaza aproximativ o ora, timp in care vom intra in atelierele fabricii si vom vedea si cum se picteaza globurile. Cei care doresc pot comanda pe loc globuri personalizate pe care sa scrie numele persoanelor dragi sau un mesaj de Sarbatori.

Timp liber pentru cumparaturi la magazinul fabricii.

Ne continuam ziua cu vizita Manastirii Curtea de Arges, cel mai celebru monument religios din Tara Romaneasca, transformat in necropola regala. Aici se odihnesc Regii Romaniei: Regele Carol I si Regina Elisabeta, Regele Ferdinand si Regina Maria, Regele Carol al II-lea.

Tot la Manastirea Curtea de Arges vom descoperi impreuna Legenda Mesterului Manole si a Sfintei Filofteia.

Timp liber pentru masa de pranz sau alte vizite (Curtea Domneasca – Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș este ctitoria lui Basarab I si este totodata cea mai veche ctitorie voievodala din Tara Romaneasca)

Dupa-amiaza ne intoarcem la Bucuresti. Sosire in cursul serii.

123

 Tariful include:

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
  • Vizita Stefanesti: Conacul Bratianu de la Florica
  • Vizita la Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges
  • Vizita Curtea de Arges: Manastirea Curtea de Arges si Biserica Domneasca Sf. Nicolae
  • Ghid de turism

 

Tariful NU include:

  • Taxa vizitare Conacul Bratianu de la Florica: adulti 10 lei/ persoana, copii/studenti/pensionari 5 lei/ persoana
  • Globuri personalizate aprox 8 lei/buc
  • Masa de pranz 35 lei/pers