Constanta – Delfinariu – Mamaia – Adamclisi – Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

99 lei

Constanta – Delfinariu – Mamaia – Adamclisi – Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

Intalnire la ora 6:00 in Piata Victoriei – Parcarea Centrala incadrata de strazile Buzesti si Calea Victoriei. Deplasare pe traseul Bucuresti – Fetesti – Cernavoda – Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei. 

Prima vizita din programul excursiei – Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei (descoperita intr-o stare deteriorata in anul 1918 de un mare avocat din Constanta, pe nume Jean Dinu, in timp ce era in calatorie prin aceasta zona, in urma unui vis care s-a repetat)

Urmeaza vizita la Adamclisi – Tropaeum Traiani – unul dintre cele mai importante monumente antice de pe teritoriul României. 

Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr. Monumentul a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine, fiind declarat în prezent monument istoric. Inaugurarea monumentului a avut loc în cadrul festivităților prilejuite de aniversarea unui secol de la cucerirea independenței Principatelor Române.

Ne continuam traseul catre frumosul oras CONSTANTA, unde ne asteapta Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii – Delfinariu, Planetariu, Microrezervație și Păsări Exotice, pe care il vom vizita.

In cursul dupa-amiezii vizitam statiunea Mamaia si orasul Constanta intr-un tur pietonal ghidat. Punctul de plecare este harta din mozaic, cea cu cetățile antice ale Dobrogei, fiindcă de acolo începem cu o scurtă poveste și câteva detalii istorice. Apoi pornim la pas, într-un zig-zag al peninsulei, iar punctul final este farul genovez, de pe faleză, care are și el o poveste și o legendă. Vom afla in turul ghidat al Constantei mici secrete și povesti uneori hazlii ale zonei peninsulare, recordurile zonei, aflam despre cea mai îngustă stradă, cea mai scurtă, apoi admiram prima și a doua primărie a Constantei, fostul palat regal, cele 8 biserici de religii diferite.

Sosire la Bucuresti in cursul serii, aproximativ ora 22:00.

Data de plecare: 30 Septembrie 2018

Tarif : 99 Lei / persoana

Tariful include: 

  • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
  • vizite: Constanta, Delfinariu, statiunea Mamaia, Adamclisi, Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei
  • ghid de turism insotitor

Tariful nu include:

  • asigurare de calatorie
  • intrarile la obiective turistice: Delfinariu = 20 lei / persoana; Adamclisi = 20 lei / persoana
  • masa de pranz 40 lei / persoana (felul 1; felul 2; desert; apa plata; paine)

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 15 persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.