Roma – Regina Italiei – CITY BREAK CU GHID

145 Euro

Roma – Regina Italiei CITY BREAK CU GHID

Tarif: 145 Euro / persoana

Sa vezi Roma nu iti ajunge o viata! Roma este Regina Italiei, oras intemeiat de Romulus si Remus in anul 753 i.Hr. Centrul Romei, renascentist si baroc exceptional, este inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.

Ziua 1. Intalnire duminica dimineata cu ghidul de turism insotitor pentru zborul Bucuresti – Roma.

Sosire in Roma in jurul orelor 11:00. Prima vizita din program: CASTEL GANDOLFO – vila şi grădinile Castelului Gandolfo se întind pe 55 de hectare şi se află în proprietatea Vaticanului din 1596. Papii obişnuiesc să se retragă aici în special pe timpul verilor caniculare, pentru că proprietatea se află la o altitudine de 426 de metri şi este răcoroasă. În acest loc, împăratul Domiţian (81 – 96 d.Hr.) a ordonat persecuţiile sângeroase împotriva creştinilor. Tot el a fost cel care a dispus ridicarea castelului, urmând ca în jurul anului 1200 să devină reşedinţa familiei nobiliare Gandolfi din Genova, după care a fost numit ulterior castelul. 

Transfer in centrul orasului. Tur panoramic cu autocarul turistic local, pentru a trece in revista cele mai importante obiective turistice ale Romei.

Continuam vizita Romei cu boemul cartier TRASTEVERE. Seara ne indreptam catre hotel. Cazare.

Ziua 2. Roma – tur pietonal cu ghid.

Ziua 3. Roma – tur pietonal cu ghid.

Ziua 4. Excursie la Ostica Antica si Lido di Ostia la Marea Tireniana. Transfer cu autocarul turistic local catre CASTELROMANO – cel mai mare outlet din regiunea Romei. Seara transfer catre aeroport pentru zborul Roma – Bucuresti. Sosire estimativa la Bucuresti 21:30.

Duminica, Luni, Marti, Miercuri – 4 zile in care vom respira ROMA – Regina Italiei. 4 zile de tururi ghidate si cele mai frumoase povesti romane!

Obiective incluse: Piazza San Pietro, Basilica San Pietro, Castelul Sant`Angelo, Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Templul lui Adrian, Piazza Spagna, Piazza Venezia si Palazzo Venezia, Monumentul Vittorio Emanuele II, Campidoglio, Biserica Santa Maria Aracoeli cu statuia lui Iisus copil (singura din lume), Forumul Imperial, Columna lui Traian, Complexul Colosseum – Palatin – Forumul roman si Arcul lui Constantin.

Propunere restaurant autentic cu traditie: Antica Birreria Peroni (1906), considerata prima cea mai veche berarie Peroni din Roma.

 Tarif: 145 Euro / persoana

Data de plecare: 19-22 Octombrie 2018

Tariful include:

 • bilete de avion tur-retur Bucuresti- Roma-Bucuresti
 • bagaj de mana de 10 kg
 • cazare 3 nopti in camera dubla/twin hotel 3*
 • mic dejun
 • ghid de turism insotitor
 • vizita orasului Roma – tururi pietonale cu ghid 4 zile
 • taxa de sejur (6 Euro / persoana / noapte)

Tariful nu include:

 • bagaj de cala
 • taxe aeroport 95 Euro / persoana
 • supliment camera single 65 Euro
 • transfer aeroport – Castel GANDOLFO – tur panoramic Roma (ziua 1); excursie in Trastevere (ziua 1); excursie la Ostia Antica si Lido di Ostia (ziua 4); transport la Outlet Castelromano (ziua 4); transfer Outlet-aeroport (ziua 4) – RECOMANDAT PENTRU GRUP 40 Euro / persoana (autocar turistic local inchiriat doar pentru grupul Holiday Boutique)
 • asigurare medicala (aproximativ 30 lei / persoana) – Recomandata de agentie!
 • intrarile la obiectivele turistice, transportul cu mijloacele de transport in comun sau taxi

NOTA:

Tarifele pot suporta modificari in functie de locurile disponibile in momentul efectuarii rezervarilor.

Biletul este nerambursabil.

Schimbarile de data, nume si ruta se pot efectua doar cu taxe suplimentare pentru biletele de avion.

Pasagerii care nu s-au prezentat la zbor in limita de timp impusa de companie, indiferent de motiv, sunt considerati “no show” si pierd segmentul de calatorie respectiv, neavand dreptul la niciun fel de rambursare.

 

Ce facem la Roma? Iata 10 lucruri pe care ni le-am propus:

 • Vizitam Basilica San Pietro – centrul crestinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locatia a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d. Ch. Un mic altar exista deja in locul respectiv, dar acesta a fost inlocuit cu biserica ce a fost finalizata in anul 349 d.Ch.
 • Admiram Castelul Sant’Angelo, o cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului cu o istorie tulburata chiar si dupa standardele Romei. In lunga sa existenta, cladirea a servit mai intai drept mausoleu, apoi a devenit parte din zidul orasului si mai apoi a fost transformata intr-o fortareata. In cele din urma a ajuns sa serveasca drept resedinta papala si mai apoi drept inchisoare militara.
 • Vizitam Biserica Santa Maria Aracoeli cu statuia lui Iisus copil – singura din lume! Acesta este si un punct foarte frumos de belvedere asupra Romei, urcam 124 trepte – Treptele lui Michelangelo!
 • Servim masa de pranz la prima cea mai veche berarie Peroni din Roma – Antica Birreria Peroni 
 • Bem espresso italian in Piazza Navona – cel mai frumos loc baroc din Roma
 • Aruncam un banut peste umar in Fontana di Trevi, ca sa ne intoarcem la Roma! 
 • Savuram un vero gelato italiano in Piazza Spagna, unde admiram Scalinata della Trinita dei Monti – cele 136 de trepte, la baza carora se afla frumoasa fantana a lui Bernini, in forma de barca, singura fantana decorativa din Roma cu apa potabila.
 • Respiram Roma Baroca: Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Templul lui Adrian, Piazza Spagna
 • Ne fotografiem cu cel mai mare monument antic care a supravietuit: Colosseum, care putea primi 55.000 spectatori – Colosseumul Roman este una dintre cele 7 minuni ale lumii.
 • Admiram Roma de la inaltime dintr-un loc secret stiut doar de ghid – gratis

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !