Irlanda – Dublin si Misterioasele Castele CITY BREAK CU GHID 4 Zile

295 Euro

Irlanda – Dublin si Misterioasele Castele CITY BREAK CU GHID 4 Zile

Poduri peste râul Liffey, case elegante de cărămidă roşie de secol XVIII, parcuri cu gazon veşnic verde, autobuze etajate, magazine cu branduri de top şi oameni prietenoşi. Berea Guinness, Temple Bar, muzica şi dansurile tradiţionale, formaţia U2 şi verdele omniprezent sunt simboluri ale naţiunii irlandeze şi toate fac din capitala Irlandei una din cele mai polulare destinaţii de vacanţă pentru europeni.

Ziua 1  – Intalnire in aeroport la ora 7:00 pentru zborul Dublin. Sosire in Dublin (ora locala 11:00) – tur de oras & vizite: Dublinia, Christ Church Cathedral, Dublin City Hall, Trinity College, National Gallery, National Library, Merrion Square. Dupa-amiaza Temple Bar. Cazare in Dublin.

Ziua 2 – Mic dejun. Ora 9:00 Vizita Dublin. tur de oras & vizite: Dublin Castle, St. Patrick Cathedral, O’Connell Street – timp liber pentru shopping. Dupa-amiaza Guinness Storehouse. Cazare in Dublin.

Ziua 3 – Mic dejun. Ora 8:00 Excursie Peninsula Howth si Castelul Malahide.Timp liber pentru cumparaturi. Cazare in Dublin.

Ziua 4– Mic dejun. Timp liber. Ora 13:00 transfer aeroport pentru zborul Bucuresti. Sosire in Bucuresti in cursul serii (ora locala 21:00)

Ce vizitam in Dublin?

🙂 Castelul Dublin – cetate, închisoare, trezorerie, tribunal, reşedinţă a coroanei britanice în Evul Mediu şi primărie, a fost reconstruit de patru ori, iar în prezent e folosit de preşedinţia Irlandei pentru recepţii, dar pot fi viziate apartamentele de stat, Capela Regală, cripta şi subteranele Castelului.

🙂 Catedrala Christ Church – mama tuturor catedralelor şi bisericilor din Irlanda.

🙂 Catedrala Sf.Patrick – cea mai mare din Irlanda şi cu o fleşă înaltă de 43 de metri, din 1870 desemnată catedrală naţională pentru întreaga insulă

🙂 Parlamentul Regatului Irlandei – prima clădire din lume construită cu scopul de a găzdui un parlament bicameral, Camera Lorzilor şi Camera Comunelor.

🙂 Clădirea Poştei Centrale (1818) – vedeta străzii O’Connell din centrul vechi al oraşului, şi simbol al libertăţii şi naționalismului irlandez. A fost ultima clădire publica în stil Georgian construită în capitala Irlandei, proiectata de Francis Johnston, arhitectul care se ocupa de toate cladirile publice din Dublin.

🙂 Corabia Jeanie Johnston – o replică a celebrei nave care a salvat de la moarte mii de irlandezi, ducându-i in Lumea Noua, este astăzi un muzeu plutitor, ancorată langă Casa Vămii, şi evocă poveştile dramatice din timpul foametei.

🙂 O’Connell Bridge – singurul pod din lume care are lungimea egală cu lăţimea, a fost construit în 1863 pentru a înlocui un vechi pod de lemn.

🙂 Monumentul Luminii – o coloană de 121.2 metri din oţel inoxidabil, situat pe locul fostei Coloane a lui Nelson, distrusă în 1966

🙂 Fotografiem usile colorate ale caselor din Dublin!

🙂 Gustam Irish Coffee si bere neagra Guiness!

🙂 Vizitam Temple Bar cu cea mai frumoasa si impresionanta poveste din Capitala Irlandei!

🙂 Guinness Storehouse va asteapta! O vizita inedita la Fabrica de Bere Guinness, nu o fabrica in sensul clasic al cuvantului, ci mai mult un muzeu interactiv, care se intinde pe 7 nivele, in care veti afla in detaliu istoria familiei Guinness si veti invata cum se fabrica adevarata bere irlandeza. Pentru cei pasionati de cumparaturi, exista la parter un magazin de suveniruri, iar pentru cei pofticiosi un restaurant unde se serveste celebra bere, insotita de mancaruri preparate pe baza de bere. Pretul orientativ este de 25 euro/ persoana.

🙂 Peninsula Howth – se afla la 15 km nord- est de centrul orasului Dublin. Howth ofera vederi frumoase ale Golfului Dublin si asupra Muntilor Wicklow.

🙂 Castelul si Gradinile Malahide – Castelul Malahide a apartinut Familiei Talbot timp de 791 de ani si a fost locuit pana in 1975. Ultimul descendent al acestei familii, cea care a si vandut castelul statului irlandez a murit in 2009. Castelul are cateva camere pe doua etaje si in aceste camere puteti vedea stilul de viata al nobililor irlandezi. Acum parcul din jurul castelului serveste si ca loc unde se organizeaza concerte, cei mai cunoscuti artisti care au cantat acolo sunt Pink, Joe Cocker sau Eric Clapton. Recent, pe 30 iulie 2011, Prince a cantat tot in curtea Castelului Malahide.

Tarif standard: 295 Euro / persoana

Data de plecare: 8-11 Martie 2018

Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti – Dublin – Bucuresti
 • Taxe de aeroport
 • Bagaj de mana 10 kg
 • Cazare 3 nopti in Dublin Hotel 3*
 • Mic dejun
 • Ghid de turism insostitor
 • Vizita orasului Dublin – tururi pietonale cu ghid 4 zile
 • Excursie Bonus Peninsula Howth si Castelul Malahide

Tariful nu include:

 • Asigurare medicala (aproximativ 30 lei / persoana) – Recomandata de agentie!
 • Intrarile la obiectivele turistice, transportul cu mijloacele de transport in comun sau taxi
 • Transfer aeroport – hotel Dublin – aeroport + Bonus Excursie Peninsula Howth si Castelul Malahide + tur de oras Dublin panoramic = 45 Euro / persoana (cu autocar turistic local)
 • Bagaj de cala
 • Supliment camera single – 89 Euro 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !