TARILE BALTICE SI NORDICE- NOPTI ALBE IN SCANDINAVIA

de la 699 Euro

TARILE BALTICE SI NORDICE

NOPTI ALBE IN SCANDINAVIA

Tarif 699 Euro / persoana

 

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA (835 km)

Intalnire ora 05.30, plecare ora 06.00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Deva – Arad. Seara sosire la Budapesta, optional croaziera pe Dunare. Cazare Hotel Expo 4*.

 

Ziua 2. BUDAPESTA – CRACOVIA ( 393 km)

Mic dejun. Pornim spre Polonia, pe traseu ne oprim pentru o scurta vizita la Banska Bystrica.Dupa amiaza sosim la Cracovia – vechea capitala regala a Poloniei, situata pe malurile raului Vistula. Vizitam orasul vechi, parte a patrimoniului cultural UNESCO, Biserica Sf Maria, Castelul Regal, Catedrala si Universitatea. Seara cazare hotel Wm System 3* Cracovia.

 

Ziua 3. CRACOVIA – CZESTOCHOWA – VARSOVIA (297 km)

Mic dejun. Dimineata – optional vizita la Auschwitz – cel mai mare lagar Nazist de concentrare de pe teritoriul Poloniei. Calatoria noastra continua cu o vizita Czestochowa- capitala spirituala a Poloniei, aici se afla Manastirea Paulina Jasna Gora. Seara ajungem la Varsovia. Descoperim orasul intr-o plimbare prin centrul vechi – Palatul Regal, Piata Centrala, Catedrala Barbicana, Catedrala Sfintei Cruci – unde se afla inima lui Chopin.  Cazare hotel IBIS OSTROBRAMSKA 3* Varsovia.

 

Ziua 4. VARSOVIA – VILNIUS ( 478 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Lituania, dupa-amiaza sosim la Vilnius – al carui centru istoric a fost inscris in anul 1994 pe lista UNESCO, vechiul oras medieval fiind unul dintre cele mai bine pastrate din Europa centrala, insumand 70 de strazi si 1487 de cladiri. Tur pietonal in centrul vechi – Palatul Prezidential, Universitatea, Catedrala, Biserica Sf Ecaterina, Biserica Sfintii Petru si Pavel, Castelul Gediminas. Cazare hotel Karolina 3* Vilnius.

 

Ziua 5. VILNIUS – RIGA ( 320 km)

Mic dejun. Prima oprire o vom face la Siauliai la impresionantul Deal al Crucilor, iar mai tarziu optional oprire si vizita la Palatul Rundale – construit 1736-1740, intr-un incantator stil baroc.  Ne continuam drumul spre Letonia si ajunsi la Riga descoperim din comorile sale – Piata Primariei – Catedrala Riga – Castelul din Riga – Biserica Ortodoxa Buna Vestire, Piata Centrala, Parlamentul. Seara cazare hotel NB 3* Riga.

 

Ziua 6. RIGA – TALLINN  ( 310 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Parnu, o superba statiune pe malul marii, care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata o adevarata “capitala de vara” a Estoniei. Ne vom plimba pe stradutele intortocheate ale orasului vechi, cu cladiri vechi, cafenele, biserici din sec. al XVIII-lea, precum biserica Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox si Sf. Elisabeta, biserica austera luterana. Dupa pranz vizitam capitala Estoniei – Tallin, centrul medieval, Catedrala Episcopala, Parlamentul, Primaria. Optional excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria din coroana parcului este Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei Imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla si Palatul Prezidential si o casuta in care a locuit Petru cel Mare in perioada in care palatul era in constructie.  Seara cazare PIRITA SPA 3* Tallin.

 

Ziua 7. TALLIN – HELSINKI – STOCKHOLM

Dimineata devreme ne imbarcam la bordul ferry-boatului si pornim spre Helsinki. Pe parcursul calatoriei servim micul dejun. Debarcam la Helsinki la ora 08.00 si ne delectam cu o plimbare in capitala finlandeza – Piata Senatului, Catedrala Uspensky, Muzeul de Arta Ateneum, Teatrul National, Parlamentul, Biserica Sf. Ioan, Fortareata Somenlinna. Dupa amiaza admiram peisajele finlandeze pe drumul spre Turku, de unde seara ne imbarcam pe ferry, cu destinatia Suedia, nu inainte de a vizita Catedrala, Citadela si portul. Noapte pe ferry in cabine de 4 locuri.

 

Ziua 8. STOCKHOLM

Dimineata devreme sosim la Stockholm – tur de oras in centrul istoric – Gamla Stan, Palatul Regal, Muzeul Vasa, Primaria, Catedrala Orasului. Tmp liber sau optional vizita la Drottningholm – Versaille-ul suedez. Cazare hotel First Norrtull 3* Stockholm.

 

Ziua 9. STOCKHOLM –UPPSALA –  OSLO ( 575 km)

Mic dejun. Ne indreptam catre Oslo, cu un popas si vizita la Catedrala de la Uppsala. Tur de oras in Oslo, pe ruta – Primaria, Palatul Regal, Catedrala, Castelul Akershus. Seara cazare hotel Scandic Lillestrom 4* Oslo.

 

Ziua 10. OSLO – GOTEBORG – MALMO (565 km)

Mic dejun. Prima oprire o vom face la Goteborg – Primaria, Bursa, Piata Mare, pentru a ajunge seara la Malmo, supranumit “Orasul Parcurilor”, vizitam Piata Mare, Piata Mica, Biserica Sankt Petri, Castelul Malmohus si in functie de timpul disponibil – Turnul Torso – cea mai inalta cladire din Scandinavia, Turnul Intors este cel mai fotografiat monument al localitatii. Seara cazare hotel COMFORT MALMO 3*.

 

Ziua 11. MALMO– COPENHAGA (43 km)

Mic dejun. Traversam vestitul Pod Oresund, inaugurat in anul 2000, cu o lungime de 16 km, pentru a ajunge la Copenhaga, exploram cocheta capitala daneza – Palatul Amalienborg, Primaria, Palatul Christiansborg, Biserica de Marmura, Universitatea, Parlamentul, Biblioteca Regala si Mica Sirena. Dupa amiza optional vizita la Castelul lui Hamlet de la Helsingor. Seara cazare hotel SCANDIC HOTEL HVIDOVRE 3*.

 

Ziua 12. COPENHAGA – PUTTGARDEN – BERLIN (437 km)

Mic dejun. Traversam cu ferry-boatul inapoi pe continent si a doua parte a zilei o petrecem in capitala Germaniei – Poarta Brandenburg, Piata Pariser, Parlamentul, Catedrala, Potsdamer Platz, Turnul Televiziunii, Alexander Plaz. Seara cazare Hotel TRIP 3* Berlin.

 

Ziua 13. POTSDAM – DRESDA – PRAGA (340 km)

Mic dejun. Ne incepem ziua cu o plimbare prin Potsdam – orasul de poveste, optional vizitam Sanssouci. Continuam cu un popas la Dresda – supranumit “Florenta Nordului” Seara cazare hotel OYA 3*+ Praga.

 

Ziua 14. PRAGA – BUDAPESTA (529 km)

Mic dejun. O plimbare prin Praga –  “Orasul de Aur” , ne va purta pasii prin peste 1000 de ani de istorie. Dupa pranz pornim spre Ungaria, tranzit Slovacia. Seara cazare hotel EXPO 4* Budapesta. Optional cina traditional, cu program folcloric.

 

Ziua 15. BUDAPESTA –  BUCURESTI

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti.

 

Periada: 23 Iunie- 7 Iulie 2018

Tarif standard: 755 Euro / persoana in camera dubla/tripla

Tarif Early Booking: 699 Euro/persoana in camera dubla/tripla pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31 Mai 2018.

 

Tariful include:

  • transport autocar clasificat transport international
  • 14 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
  • ghid de turism insotitor
  • vizitele precizate in traseu

 

Tariful nu include:

  • 3 traversari cu Ferry boat + traversare Podul Oresund 80 Euro( cazare inclusa in cabine de 4 locuri pe traseul Turku – Stockholm)
  • croaziera pe Dunare
  • cina traditionala Budapesta
  • intrarile la obiective Palatul Rundale, Palatul Kadriorg, Palatul Drottninghom, Castelul Helsingor
  • supliment camera single 295 euro

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.