TARILE BALTICE – MICILE BIJUTERII ALE EUROPEI 2018

615 Euro

TARILE BALTICE – MICILE BIJUTERII ALE EUROPEI 2018

POLONIA – TARILE BALTICE – BELARUS – UCRAINA

 

Ziua 1|10 iunie 2018: Bucuresti – Bacau – Vatra Dornei – Satu Mare – Kosice (955 km)                                                                                                          

Ora 00:00 plecare din Bucuresti, Parcarea Centrala din Piata Victoriei spre Kosice pe traseul Bucuresti – Bacau – Vatra Dornei – Satu Mare – Kosice. Al doilea oras ca marime din Slovacia, Kosice incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, piata centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservată şi unde regăsim clădiri aflate în patrimoniul slovac construite în stil gotic, renascentist, baroc dar şi art nouveau. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare in Kosice.

Ziua 2|11 iunie 2018: Kosice – Cracovia (560 km)

Mic dejun. Continuam deplasarea spre Cracovia. Scurta oprire in renumita statiune Zakopane. Oraşul are un stil special, numit chiar “stil Zakopane”, este alcătuit din multe clădiri tradiţionale din lemn, construite de gorali – populaţie pastorală de origine valahă al căror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemănătoare limbii române. Ne indreptam spre Cracovia, considerata de multi Inima Poloniei. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Piata Principala-una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflata in mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria-o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan-o frumoasa constructie ce dateaza din Sec al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului. Alaturi de fortareata Barbakan şi poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la Est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la Vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare în Cracovia.

Ziua 3|12 iunie 2018: Varsovia – Cracovia

Mic dejun. Continuam vizitarea Cracoviei. La pranz calatorim spre capitala si cel mai mare oras al Poloniei – Varsovia. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Chiar daca majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din Sec XVII si XVIII. Tur de oras panoramic si pietonal cu ghid: Palatul Culturii si al Stiintei-cea mai inalta structura a orasului, devenita de asemenea si simbol, Drumul Regal-un traseu simbolic intre Castelul regal si Palatul Wilanow bifand de asemenea si arterele cele mai importante ale centrului istoric, Fortareata si Palatul Lazienki – numit de asemenea si Palatul pe Apa, resedinta ultimului rege al Poloniei. Cazare în Varsovia.

Ziua 4|13 iunie 2018: Varsovia – Vilnius (460 km)

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi dupa care  ne indreptam spre capitala Lituaniei, Vilnius. Sosim dup-amiaza si începem turul de oraş (autocar + pietonal): Biserica Sf. Petru şi Pavel, Universitatea, Primăria, Biserica Rusească, muzeul KGB. Seara iesim in Old Town, parte ce cuprinde peste 2000 de cladiri medievale, gotice, inclus in patrimoniul UNESCO si unul dintre cele mai mari muzee in aer liber.
Cazare în Vilnius.

Ziua 05|14 iunie 2018: Vilnius – Palatul Rundale – Riga (330 km)

Mic dejun. Tranzitam Lituania si ne indreptam spre Palatul Rundale – Versailles-ul Tarilor Baltice. Construit in Sec XVIII, Rundale este creatia arhitectului Bartolomeo Rastrelli, acelasi arhitect care a conceput Palatul de iarna de la Sankt Petersburg, fiind considerat o comoara a artei Letone, a stilurilor baroc si rococo. Continuam traseul spre Riga, capitala Letoniei cel mai mare si important oras din Tarile Baltice. Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, iar orasul este remarcat in mod special pentru arhitectura in stil Art Nouveau (Jugendstil). Casa pisicilor negre, de exemplu, si-a luat numele de la figurinele de pe acoperis. Proprietarul acesteia nu fusese acceptat in Asociatia Breslelor. In semn de suparare si superioritate, el si-a decorat casa cu cele doua pisici, intoarse cu spatele la cladirea Marii Bresle. Riga este un model de arhitectura medievala, doua dintre cele mai elocvente exemple fiind Domul si Biserica Sfantul Iacob. Spre sfarsitul Sec al XIX-lea, cand stilul Art Nouveau incepea sa se dezvolte, Riga era unul dintre cele mai importante centre culturale si economice din Imperiul Rus. Desi cladiri in stilul Art Nouveau au fost construite pentru o scurta perioada de timp in oras, inca mai putem admira astazi capodopere ale genului pe Strada Alberta. Riga este cunoscuta si ca orasul deliicilor, iar de curand unul dintre cele mai apreciate produse traditionale letone poate fi gustat intr-un nou ambalaj. Balsamul Negru, bautura alcoolica cu o traditie de 110 ani, poate fi savurat odata cu bomboanele de ciocolata neagra „Laima”. Astfel ca bomboanele cu umplutura de Balsam Negru reunesc doua dintre cele mai dulci traditii letone, spre deliciul tuturor iubitorilor de ciocolata. Vom descoperi toate aceste minunatii intr-un tur de oras cu ghid panoramic si pietonal: Bastion Hill, Teatrul National, Muzeul de Arte, Monumentul Libertatii, Universitatea, Opera Nationala si raul Daugava. In timpul turului pietonal veti admira: stradutele pietruite si pitoresti ale vechiului oras, Domul, Biserica Sf.Petru, Poarta Suedeza, Biserica Sf.Iacob, Palatul Parlamentului, Vechiul Castel. Cazare în Riga.

Ziua 06|15 iunie 2018: Riga – Tallinn (310 km)

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si pietonal Riga. In jurul pranzului plecam spre capitala Estoniei, Tallin. Orasul, cunoscut inainte sub numele de Reval, a apartinut succesiv Ordinului Teutonic, care a ridicat aici fortificatii, Danemarcei, Suediei, Rusiei, apoi a devenit capitala Estoniei in 1918. Cel mai mare oras al Estoniei, a fost foarte prosper de-a lungul istoriei, datorita pozitiei strategice pe care o are la Marea Baltica. Tallinn este recunoscut in ziua de astazi drept centru tehnologic si de software al republicilor baltice. Centrul orasului, numit Orasul Vechi, este foarte frumos si atractiv din punct de vedere turistic, cu multe portiuni medievale. De atlfel a fost inscris in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tur de oras pietonal Tallinn cu ghid: se viziteaza orasul vechi, Castelul Toompea, Domul (Sec XIII), Catedrala Orotodoxa Ruseasca (Sec XIX), Primaria (Sec XV), Biserica Sf.Olaf, Zidurile si Portile orasului vechi. Cazare în Tallinn.

Ziua 07|16 iunie 2018: Tallin – Helsinki – Tallinn

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si pietonal Tallinn, sau excursie opțională cu ferry boat-ul la Helsinki (biletele pentru ferry boat și transport în Helsinki nu sunt incluse în preț), pentru a vizita superba capitală a Finlandei: Centrul istoric, Palatul Prezidential, Primaria, cladirile Parlamentului, Finlandia Hall, Opera, Monumentul Sibelius si Biserica in stanca Temppeliaukio. Optional, vizita la Muzeul de Arta Contemporana Kiasma (bilet de intrare: ~12 €). Timp liber la dispozitie in Helsinki. Seara, îmbarcare pe ferry boat pentru traversare înapoi spre Tallinn. Cazare în Tallinn.

Ziua 08|17 iunie 2018: Tallin – Vilnius (610 km)

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi in Tallinn. Plecare in jurul pranzului spre Vilnius. Spre seara iesim la o scurta plimbare prin OldTown pentru servirea cinei si cumparaturi. Cazare în Vilnius.

Ziua 09|18 iunie 2018: Vilnius – Minsk (190 km)

Mic dejun. Optional, plecam dimineata pentru vizitarea Castelului Trakai (10 euro/pers). Nu poti spune ca ai fost in Vilnius si Lituania fara sa pasesti in locurile de legenda in care s-a scris istoria marelui ducat al Lituaniei – TRAKAI. Numele sau se traduce prin „orasul de pe lac” si reda perfect asezarea si imprejurimile locului. Inca de la intrare in peninsula se remarca cladirile vechi din lemn. Acestea sunt protejate prin lege iar locuitorii nu pot sa modifice structura si infatisarea lor. Casele din lemn sunt mostenirea grupului etnic karaim „karaites” – etnie originara din Crimeea, cu radacini in triburile turce. Exista un singur loc de parcare, la capatul peninsulei, unde sunt si cateva terase si magazine cu suveniruri. Ne deplasăm spre Minsk, capitala Belarusului. Ajungem dupa-amiaza  si incepem Tur panoramic de oras (autocar + pietonal) unde vom admira: Piata Independentei cu cladirea Guvernului, biserica catolica din caramida rosie dedicata sfintilor Simon si Elena, Piata Victoriei cu obeliscul dedicat soldatului necunoscut (inalt de 38m), Biblioteca Nationala, Primaria, suburbia Troitskoye Predmestye, Insula Lacrimilor (memorial al razboiului din Afganistan unde se afla si „ingerul pazitor al tarii”), „Orasul de Sus” cu catedrala ortodoxa Sfantul Duh (construita in 1642) si catedrala catolica Fecioara Maria. Cazare în Minsk.

Ziua 10|19 iunie 2018: Minsk – vizita si shopping

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizita si shopping. Ne relaxam in minunata capitala a Belarusului si ne bucuram de frumusetile ei alaturi de ghidul insotitor sau pe cont propriu. Cazare Minsk.

Ziua 11|20 iunie 2018: Minsk – Lvov (610 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Lvov: vom admira centrul istoric: Piața Centrală (Ploshcha Rynok), Biserica Armenească, Catedrala Latină, Capela lui Boim, Catedrala Sf. Gheorghe, Opera, parcul Stryj. Cazare în Lvov.

Ziua 12|21 iunie 2018: Lvov – Cernauti – Radauti – Bacau – Bucuresti (805 km)

Mic dejun. Continuam vizitarea Lvov-ului. La pranz plecam spre Cernauti: Tur de oraș împreună cu ghidul în limba română. Vizităm: Mitropolia, Teatrul, Universitatea, mormântul lui Aron Pumnul. Dupa-amiaza ne indreptam spre Romania. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.

Perioada: 9 -21 Iunie 2018

Tarif: 595 euro / persoana

Tariful include:

 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in KOSICE;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in CRACOVIA;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in VARSOVIA;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in VILNIUS;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in RIGA;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in TALLINN;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in MINSK;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in LVOV;
 • ghid/conducator grup din partea agentiei;
 • transport cu autocar clasificat;
 • ghizi locali in Cernauti si Helsinki.

 Tariful nu include:

 • taxe de intrare la obiectivele turistice;
 • excursie optionala la Helsinki – 65 euro/pers ( transfer cu ferryboat);
 • taxa viza Belarus – 10 euro/pers.;
 • asigurare medicala ~ 45 ron/pers.;
 • transport local cu mijloacele de transport in comun;
 • excursie optionala la castel Trakai – 10 euro/pers.;
 • asigurarea storno.

 

REDUCERI SI SUPLIMENTE:

 • 170 euro supliment single
 • 110 euro reducere copil 2-12 ani

Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.