SARBATORI DE PASTE IN GRECIA

de la 219 Euro

SARBATORI DE PASTE IN GRECIA

Tarif de la 219 Euro / persoana

 

ZIUA 1. BUCURESTI – SOFIA – RILA – SALONIC

Intalnire la ora 04.30 in Piata Victoriei si deplasare catre Sofia pe traseul Ruse – Plevna. Sosim in frumoasa capitala bulgara in jurul pranzului pentru a face o oprire si vizita la impresionanta catedrala patriarhala a Bisericii Ortodoxe Bulgare – Alexander Nevsky, a carei constructie este inchinata soldatilor bulgari, rusi si romani, care si-au pierdut viata in timpul Razboiului de Independenta 1877-1878. Timp liber pentru pranz. Continuam calatoria noastra cu un popas la Manastirea Rila – cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata intr-un peisaj incantator, in Muntii Rila, la o altitudine de 1147 de metri. Seara sosim la Salonic – optional croaziera in golful Thermaic. Cazare hotel 3*.

 

ZIUA 2. SALONIC – MANASTIREA EFREM SIRUL – VOLOS

Mic dejun. Descoperim Salonicul intr-un tur de oras – Turnul Alb, Rotonda, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru si ne bucuram de o priveliste panoramica asupra zonei, din Orasul de Sus. Dupa pranz parasim Salonicul si ne indreptam spre Manastirea Efrem Sirul – un loc binecuvantat, incarcat de spiritualitate. Seara sosim la Volos, cazare hotel 3*. Seara optional cina intr-o taverna traditionala, numita generic – Tsipouradiko. Noaptea participare la Slujba de Inviere.

 

ZIUA 3. VOLOS – MANASTIREA KATO XENIA – MAKRINITSA

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Manastirea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si una din icoanele pictate de Sfantul Evanghelist Luca. La pranz optional vizita Makrinitsa – cocheta statiune aflata pe pantele abrupte ale Pelionului – de unde ne vom bucura de privelistea splendida oferita de orasul Volos si Mare Egee, dar si de un meniu traditional de Paste. Seara cazare Volos hotel 3*.

 

ZIUA 4.VOLOS – SKIATHOS

Mic dejun. Timp liber in Volos, sau optional croaziera in Insula Skiathos – cu vizita si pauza de pranz in capitala insulei si program liber pe vestita plaja Koukounaries, totul asezonat cu dansuri traditionale grecesti si buna dispozitie la maxim. Seara cazare hotel 3*.

 

ZIUA 5. VOLOS – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare spre tara cu o oprire si pauza de pranz la Litohoro – locul de pornire pentru ascensiunile spre “locuinta zeilor” – Muntii Olimp. Seara tarziu sosire la Bucuresti.

 

Perioada: 06-10 Aprilie 2018

 

Tarif in camera dubla/tripla : 245 Euro / persoana

Tarif Early Booking: 219 Euro / persoana pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31 Ianuarie 2018.

 Tariful include:

  • transport autocar
  • vizita Sofia, Manastirea Rila, Salonic, Manastirea Efrem Sirul, Manastirea Kato Xenia
  • 4 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri 3*
  • ghid de turism insotitor

Tariful nu include:

  • Makrinitsa si Pranz traditional de Paste 29 Euro / persoana
  • Croaziera la Skiathos 29 Euro / persoana
  • supliment camera single 125 Euro / persoana

 

Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!