SARBATORI DE PASTE IN GRECIA

199 Euro

SARBATORI DE PASTE IN GRECIA

Tarif: 199 Euro / persoana

 

ZIUA 1. BUCURESTI – SOFIA – RILA – SALONIC

Intalnire la ora 04.30 in Piata Victoriei si deplasare catre Sofia pe traseul Ruse – Plevna. Sosim in frumoasa capitala bulgara in jurul pranzului pentru a face o oprire si vizita la impresionanta catedrala patriarhala a Bisericii Ortodoxe Bulgare – Alexander Nevsky, a carei constructie este inchinata soldatilor bulgari, rusi si romani, care si-au pierdut viata in timpul Razboiului de Independenta 1877-1878. Timp liber pentru pranz. Continuam calatoria noastra cu un popas la Manastirea Rila – cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata intr-un peisaj incantator, in Muntii Rila, la o altitudine de 1147 de metri. Seara sosim la Salonic – optional croaziera in golful Thermaic. Cazare hotel 3*.

 

ZIUA 2. SALONIC – MANASTIREA EFREM SIRUL – VOLOS

Mic dejun. Descoperim Salonicul intr-un tur de oras – Turnul Alb, Rotonda, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru si ne bucuram de o priveliste panoramica asupra zonei, din Orasul de Sus. Dupa pranz parasim Salonicul si ne indreptam spre Manastirea Efrem Sirul – un loc binecuvantat, incarcat de spiritualitate. Seara sosim la Volos, cazare hotel 3*. Seara optional cina intr-o taverna traditionala, numita generic – Tsipouradiko. Noaptea participare la Slujba de Inviere.

 

ZIUA 3. VOLOS – MANASTIREA KATO XENIA – MAKRINITSA

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Manastirea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si una din icoanele pictate de Sfantul Evanghelist Luca. La pranz optional vizita Makrinitsa – cocheta statiune aflata pe pantele abrupte ale Pelionului – de unde ne vom bucura de privelistea splendida oferita de orasul Volos si Mare Egee, dar si de un meniu traditional de Paste. Seara cazare Volos hotel 3*.

 

ZIUA 4.VOLOS – SKIATHOS

Mic dejun. Timp liber in Volos, sau optional croaziera in Insula Skiathos – cu vizita si pauza de pranz in capitala insulei si program liber pe vestita plaja Koukounaries, totul asezonat cu dansuri traditionale grecesti si buna dispozitie la maxim. Seara cazare hotel 3*.

 

ZIUA 5. VOLOS – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare spre tara cu o oprire si pauza de pranz la Litohoro – locul de pornire pentru ascensiunile spre “locuinta zeilor” – Muntii Olimp. Seara tarziu sosire la Bucuresti.

 

Perioada: 06-10 Aprilie 2018

Tariful include:

  • transport autocar
  • vizita Sofia, Manastirea Rila, Salonic, Manastirea Efrem Sirul, Manastirea Kato Xenia
  • 4 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri 3*
  • ghid de turism insotitor

Tariful nu include:

  • Makrinitsa si Pranz traditional de Paste 29 Euro / persoana
  • Croaziera la Skiathos 29 Euro / persoana
  • supliment camera single 125 Euro / persoana

 

Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.