RUSALII IN BALCANI

279 Euro

RUSALII IN BALCANI

Tarif: 279 Euro / persoana

 

Bucuresti – Sofia – Skopje – Tirana – Ohrid –  Podgorica – Dubrovnik – Medjugorje – Split – Ljubljana – Zagreb – Sarajevo – Belgrad – Bucuresti

 

Ziua 1. BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE

Intalnire la ora 04.30 cu ghidul de turism insotitor in Piata Victoriei si delasare pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Skopje. Primul obiectiv turistic pe care il vom vizita in aceasta zi este Catedrala Alexander Nevsky – simbolul orasului Sofia. Dupa pauza dedicata capitalei bulgare, continuam calatoria noastra spre Macedonia si ajungem dupa amiaza la Skopje si descoperim centrul istoric, intr-un tur pietonal – Teatrul, Muzeul Arheologic, Piata Macedonia, Arcul de Triumf, Casa Maicii Tereza. Seara cazare in Skopje – Hotel Victoria 3* sau similar. Optional cina.

 

Ziua 2. SKOPJE – OHRID – TIRANA – SHKODER

Mic dejun. Astazi ne delectam sufletele cu peisajele montane macedonene si vizitam faimoasa statiune Ohrid, aflata pe malul lacului cu acelasi nume, supranumita Ierusalimul Balcanilor. Dupa pranz trecem in Albania, tur pietonal in Tirana – Piata Skanderbeg, unde veti vedea statuia lui Skanderbeg- eroul national al Albaniei , Turnul cu Ceas (35 de metri inaltime), Moscheea Et’hem Bey – ce prezinta fresce cu copaci, cascade si poduri, rare pentru arta islamica, Biblioteca Natională si Muzeul National de Istorie. Seara sosire si cazare in Shkoder la Hotel Arifi 3* sau similar. Optional cina.

 

Ziua 3. SHKODER – PODGORICA – DUBROVNIK – MEDJUGORJE

Plecare dimineata devreme dupa micul dejun spre Muntenegru, pentru o incursiune in Podgorica – capitala micutei republici. Ne continuam drumul cu trecere in Croatia si vizita in orasul Dubrovnik  – perla Marii Adriatice, oras intrat in patrimoniul UNESCO din anul 1979. Ne incantam privirile si inimile cu minunata priveliste oferita de Coasta Dalmata si descoperim cochetul oras intr-o plimbare pietonala. In functie de timpul disponibil – croaziera de 45 minute la Dubrovnik. Seara tarziu sosire si cazare in Medjugorje  – Pensiunea Grlic 3* sau similar. Optional cina.

 

Ziua 4. MEDJUGORJE – SPLIT – LJUBLIJANA

Mic dejun. Plecam catre Split – cel mai mare oras de pe coasta croata a Marii Adriatice, intrat in patrimoniul UNESCO, datorita unei istorii indelungate, inceputa cu 1700 de ani in urma. Orasul ne va intampina cu intrările în Palatul Diocletian – monumentalele Porti de Aur, Argint, Aramă si Fier. Labirintul străduțelor din Split ne va duce în mod inevitabil la piața centrală, Peristil, unde în timpul verii în fiecare zi la prânz, se adreseaza împăratul încorporat Diocletian si gărzile sale.Magnifica vedere asupra orasului Split si împrejurimilor sale, vă va fi dezvăluită dacă urcati pe clopotnita înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). Scenele din viata lui Hristos din secolul al 13-lea de pe poarta de lemn a catedralei la poalele clopotnitei, reprezintă o introducere a comorilor pe care le păstrează Split în trezoreria sa. Seara sosim la Ljublijana si dupa un tur panoramic de oras, ne cazam la Hotel Ljubljana Resort 3* sau similar. Optional cina.

 

Ziua 5. LJUBLIJANA – ZAGREB – SARAJEVO

Mic dejun. Ne indreptam spre Zagreb – unde dupa un tur panoramic de oras ne oprim la Catedrala Catolica- cea mai inalta cladire a capitalei croate, dar si cel mai reprezentativ monument gotic de cult, de la sud de Alpi. Parasim Zagreb pentru a ne indrepta spre Sarajevo – capitala cosmopolita a Bosniei, oras reprezentativ pentru expresia “ce nu te omoara te face mai puternic”. O plimbare pietonala prin centrul vechi ne conduce prin istoria Balcanilor – Gazi Husrev Bay – moscheea, Catedrala Romano Catolica, biserica noua si veche sarba, dar si Templul Evreiesc, coexista pasnic in acelasi perimetru. Seara cazare Hotel  Dubai 3* sau similar. Optional cina.

 

Ziua 6. SARAJEVO – BELGRAD

Mic dejun. Parasim Bosnia si ne indreptam spre capitala sarba. Descoperim acest frumos oras intr-un tur panoramic de autocar – Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National, Opera si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala pe vestita strada Knez Mihailova si in Parcul Kalemegdan.  Optional cina in pitorescul cartier Skardalija – supranumit Montmartre-ul belgradean . Cazare  Hotel Elegance 3* sau similar.

 

Ziua 7. BELGRAD – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa o scurta vizita la Biserica Sf Sava, ne deplasam spre tara cu un scurt popas pe malurile Dunarii, urmand traseul Drobeta Turnu Severin – Craiova – Pitesti – Bucuresti. sosire seara tarziu in functie de formalitatile vamale, trafic si conditiile meteo.

 

Perioada: 24-30 Mai 2018

Tarif standard: 295 Euro / persoana

Tarif Early Booking: 279 Euro / persoana in camera dubla/tripla pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31 martie 2018.

 

Tariful include:

 • transport cu autocar;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri/pensiuni 3* (1 noapte Skopje, 1 noapte Shkoder, 1 noapte Medjugorje, 1 noapte Ljublijana, 1 noapte Sarajevo, 1 noapte Belgrad) ;
 • vizite : Sofia, Skopje, Ohrid, Tirana, Podgorica, Dubrovnick, Medjugorje, Split, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Belgrad;
 • ghid de turism insotitor;
 • asigurare medicala de calatorie standard

 

Tariful nu include:

 • intrarile la obiectivele turistice;
 • supliment camera single 150 Euro / persoana

 

Excursii optionale – tarif standard :

 • cina traditionala in Skadarlija 30 Euro;
 • 5 cine Skopje, Velipoje, Medjugorje 60 Euro;
 • croaziera Dubrovnik 15 Euro

 

Excursii optionale – TARIF SPECIAL pentru inscrierea din tara :

 • cina traditionala in Skadarlija 25 Euro
 • 5 cine Skopje, Velipoje, Medjugorje 50 Euro
 • croaziera Dubrovnik 10 Euro

 

 

Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.