Pelerinaj GRECIA-KEFALONIA

480 Euro

Pelerinaj GRECIA-KEFALONIA

 

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

 • Corfu – 13 august – al 2-lea Hram al Sfantului Spiridon – procesiunea cu racla cu Moastele peste credinciosi
 • Kefalonia – 15 august – Minunea cu serpiI cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – 15 august – Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – 15/16 august, de Hramul Sfantului Gherasim, procesiunea cu racla cu Moastele peste credinciosi

Salonic (Sf. Dumitru) ­­– Corfu (Sf. Spiridon) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Kato Xenia (Braul Maicii Domnului)

Imbarcari si din: Adjud – Focsani ­– Ramnicul Sarat – Buzau – Urziceni – Bucuresti

Transfer gratuit din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt,Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 | 11-12 august 2018: Bacau – Bucuresti – Ruse – Sofia – Promahonas – Salonic

Plecare dupa masa ora 14:00 din parcare hotel Moldova, din Bacau, pe ruta Bucuresti – Ruse cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/Paralia Katerini.

Ziua 3|13 august 2018: Paralia Katerini – Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza

Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu ferryboat-ul si sosim in insula Corfu. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina la moastele Sfintei Imparatese Teodora si participam la procesiunea cu moastele Sfantului Spiridon. In jurul orei 18:30 se trece pe continent cu feribotul in portul Igoumenitsa. Cazare hotel 3* in zona Igoumenitza.

Ziua 4|14 august 2018: Igoumenitza – Patras

Mic dejun. Ne indreptam spre Patras unde ne vom inchina la mostele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber, plaja sau baie si ne odihnim pentru ziua de mare sarbatoare 15 august Adormirea Maicii Domnului. Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja.

Ziua 5|15 august 2018: Patras – Killini – Kefalonia (Markopoulos) – Killini – Patras

Mic dejun. Dis de dimineata luam feribotul, ora 06:45 Killini – Kefalonia  si ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea unde se afla si maicute romance si participam la procesiunea de hramul Sf. Gherasim izgonitor de demoni. Feribot ora 19:00, Kefalonia – Killini. Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja.

Ziua 6|16 august 2018: Patras – Corint – Atena – Insula Aeghina – Pireu – Atena

Mic dejun. Ne indreptam apoi spre Canalul Corint. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei – feribot spre Insula Eghina. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie – Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave)  – izbavitor de cancer. Cazare hotel 2-3 stele in Atena.

Ziua 7|17 august 2018: Atena – Nea Makri – Insula Evia

Mic dejun. Tur de oras Atena: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Plecare spre Nea Makri unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic ajutator in toate nevoile – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Cazare hotel 2-3 stele Insula Evia – Loutras Edipsos.

Ziua 8|18 august 2018: Insula Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini

Mic dejun Trecem cu ferryboat-ul si vizitam pe drum BONUS – Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). BONUS –Manastirea Sf. DionisieMuntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO. Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/ Paralia Katerini.

Ziua 9|19 august 2018: Paralia Katerini – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Functie de programul manastirii si timpul disponibil, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Perioada: 11- 20 august 2018

Tarif: 480 euro / persoana

Tariful include:

 • Transport autocar licentiat, clasificat;
 • 2 nopti cazare in camere duble, triple, hotel 2*/3* Salonic/Paralia Katerini;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Loutra Edispou in Insula Evia;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Rodini Beach pe plaja in Patras;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* in Atena/Insula Aeghina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in zona Igoumenitza
  (cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider);
 • Vizitele cuprinse in program;
 • Ghid vorbitor de limba romana/preot insotitor.
 • Taxele pentru turisti si autocar pentru 7 feriboturi, insotitor grup = 85 euro

BONUS: Kato Xenia, Sf. Dionisie

Tariful nu include:

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • OPTIONAL pachet 5 cine = 55 euro; se achita la autocar;
 • Taxe feribot in interiorul insulei Kefalonia (cca. 3 euro/sens) in functie de programul de vizite la hram – se achita la ghid la fata locului
 • taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea;
 • asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului, cu minim 21 de zile inaintea plecarii);
 • taxele de intrare orase si taxele hoteliere ( se achita de turist la receptie);
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret.

 

TARIFE SUPLIMENTARE:

 • Supliment single: 140 euro

Grup minim : 40 de platitori. Pentru un numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.