PELERINAJ GRECIA – INALTAREA DOMNULUI

de la 249 Euro

PELERINAJ GRECIA – INALTAREA DOMNULUI

Tarif de la 249 Euro / persoana

 

Ziua 1. BUCURESTI – GRECIA  

Intalnire la ora 18.30  cu ghidul de turism insotitor in Piata Victoriei, plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas.

 

Ziua 2. KALAMBAKA

Dimineata sosim la Kalambaka si facem o scurta vizita la Atelierul de Pictura a Icoaneleor Bizantine unde vom invata tehnica de pictura bizantina si apoi vizitam doua dintre fascinantele manastiri “suspendate intre cer si pamant”, unice in Europa si intrate in patrimonial UNESCO. Optional pranz la restaurant Panorama si program liber in statiune. Cazare hotel 3*.

 

Ziua 3. KALAMBAKA – ATENA (350 km)

Mic dejun. Pornim spre Atena pe traseul Trikala – Karditsa – Lamia si ajungem in frumoasa capitala elena dupa pranz, tur panoramic de oras – Piata Sintagma, Parlamentul, Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus, Poarta lui Hadrian. Optional vizita Acropole. Seara ne imbarcam in Pireu si traversam in Insula Egina – binecunoscuta pentru culturile sale de fistic, ca loc de pelerinaj, dar si ca destinatie de relaxare pentru atenieni – pe insula au case de vacanta unele dintre cele mai cunoscute personalitati ale momentului Alexis Tzipras si Yanis Varoufakis. Cazare hotel 3*.

 

Ziua 4. INSULA EGINA

Mic dejun. Dimineata vizitam Manastirea Sfantul Nectarie, ne inchinam la Sfintele moaste – capul fiind asezat in mijlocul bisericii iar mana sfantului, intr-un paraclis. Dupa-amiaza program liber in capitala insulei, aici a locuit si scris Nikos Kazantzakis, in 1947, romanul care i-a adus faima – Zorba Grecul.  Seara cazare hotel 3*.

 

Ziua 5. INSULA AEGINA – NEA MAKRI – INSULA EVIA (200 km)

Dupa micul dejun pornim catre portul din Egina pentru imbarcarea pe ferryboat catre Pireus, Atena. Ne deplasam catre Insula Evia, cu o scurta oprire la Nea Makri si vizita la Sfantul Efrem cel Nou. Traversam podul care leaga Insula Evia de partea continentala, la Halkida, dupa care ne indreptam catre localitatea Prokopi pentru a vizita Biserica Sfantul Ioan Rusul. Ne urmam traseul catre Rovies pentru un popas la Manastirea Cuviosului David Batranul. Seara, cazare in Loutra Edipsos, hotel 3*.

 

Ziua 6. INSULA EVIA – KATO XENIA – SALONIC (310 km)

Mic dejun. Traversam de la Agiokampos cu ferry-boatul inapoi pe continent si ne indrepta spre Manastirea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si una din icoanele pictate de Sfantul Evanghelist Luca, pentru slujba de Inaltare. La pranz optional vizita Makrinitsa – impresionanta statiune aflata pe pantele abrupte ale Pelionului – de unde ne vom bucura de privelistea incantatoare oferita de orasul Volos si Mare Egee. Dupa amiaza continuam periplul nostru  cu un scurt popas la Manastirea Sf. Efrem Sirul – ce adaposteste si cinsteste moastele Sf. Efrem Sirul , mai precis parti din mana dreapta cea cu care a scris nenumarate rugaciuni si cuvinte de invatatura. Seara sosim la Salonic, cazare hotel 3*. Optional croaziera.

 

Ziua 7. SALONIC – RUSE – GIURGIU – BUCURESTI (700 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Biserica Sf. Dumitru – cu moastele sfantului, Biserica  Sf. Grigore Palama, Biserica Sf. Sofia si Turnul Alb, simbolul orasului Salonic, pentru a porni dupa pranz catre tara. Pe traseu oprire si vizita Manastirea Rila. Sosire Bucuresti seara tarziu.

 

Perioada: 13-18 Mai 2018

Tarif camera dubla/ tripla: 275 Euro / persoana

Tarif Early Booking camera dubla / tripla 249 Euro / persoana pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31 martie 2018.

 

Tariful include:

  • transport autocar
  • 5 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
  • ghid de turism insotitor
  • vizita: Salonic, Insula Evia, Insula Egina, Atena, Meteora, Manastirile – Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Manastirea Efrem Siru, David, Kato Xenia, bisericile – Sf Ioan Rusu, Sf Dumitru, Sf Grigore Palama, Sf Sofia

 

Tariful nu include:

  • traversarile cu ferryboatul 30 Euro
  • Makrinitsa 15 Euro
  • Acropole 20 Euro
  • supliment camera single 99 Euro / persoana

 

Documente necesare calatoriei:carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!