MARELE TUR AL TURCIEI

359 Euro

MARELE TUR AL TURCIEI

Cappadocia – Asia Mică – Istanbul

Ziua 1 (17 septembrie 2018): Bucuresti – Istanbul

Ora 07:00 plecare din Bucuresti,Parcarea Centrala din Piata Victoriei spre Istanbul. Scurta oprire in Edirne, la Moscheea Selimiye, celebra pentru cele 4 minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO. Tur de oras by night in care traversam Bosforul, spre partea asiatica a orasului. Cazare hotel 3*/4* Istanbul.

Ziua 2 (18 septembrie 2018): Istanbul – vizitare

Mic dejun. Intreaga zi o dedicam vizitarii metropolei care se intinde pe 2 continente. Mergem la pas spre Sultanahmet, un loc incarcat de istorie, privelisti minunate cu palate monumentale, minarete uriase. Vizitam intai Moscheea Albastra, un simbol al Turciei, unica in lumea islamica datorita celor 6 minarete. In imediata apropiere descoperim Hipodromul, construit de imparatii bizantini, unde admiram Obeliscul Egiptean. In fata ni se arata Biserica Sfanta Sofia, important lacas istoric, religios si cultural, o minunatie arheologica ce atrage in fiecare an milioane de turisti. Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului), vechea resedinta a sultanilor, ne prezinta opulenta conducatorilor alaturi de sabia lui Stefan cel Mare, Toiagul lui Moise si turbanul lui Avraam. Dupa-amiaza program liber pentru Grand Bazaar, vizitarea Catacombelor de la Aya Sofia si Turnul Galata – recomandam servirea unei mese de peste la unul din restaurantele din jurul Podului Galata. Optional, seara traditionala turceasca (30 euro). Cazare hotel 3*/4* Istanbul.

Ziua 3 (19 septembrie 2018): Istanbul – Ankara

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Palatul Dohmabahce, situat pe malul european al Bosforului. Simbolul Imperiului Otoman al ultimelor secole si locul in care Ataturk a murit, Palatul ne ofera si o minunata priveliste asupra Bosforului si partii asiatice a Istanbulului. Parasim cetatea Constantinopolului si calatorim spre Ankara, actuala capitala a Turciei. Odata ajunsi, vizitam Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Dupa aceasta grandioasa constructie, ne intoarcem in timp si vedem Coloana lui Iulian, Templul lui Augustus si Termele Romane – vedere panoramica. Moscheea Haci Bayram Camii, intemeiata de fondatorul dervisilor,  nu are cum sa lipseasca din programul nostru. Timp liber pentru cumparaturi si servirea mesei.  Cazare hotel 3*/4* Ankara.

Ziua 4 (20 septembrie 2018): Ankara – Goreme – Cappadocia

Mic dejun. Calatorim spre un taram de poveste si poposim in satul Goreme, celebru pentru casele ingropate in rocile vulcanice si labirintele subterane. Nu avem cum sa nu observam baloanele cu aer cald care brazdeaza cerul Cappadociei, imagine devenita simbol pentru acest loc unic in lume. Vizitam Muzeul in aer liber din Goreme in care descoperim un complex monahal cu biserici rupestre si chilii printre care Capela Marului, Capela Sf. Barbara, Biserica Intunecata. Continuam calatoria in timp si ajungem in orasul subteram Kaymakli, cel mai mare de acest fel, care se intinde pe opt niveluri. Aici, crestinii erau nevoiti sa se ascunda pentru a scapa de arabi si asupritori. Servim cina si, optional (35 euro), asistam la o Ceremonie Sema cu dansul Dervisilor Rotitori. Cazare zona Nevsehir.

Ziua 5 (21 septembrie 2018): Nevsehir – Konya

Mic dejun. Pentru doritorii unui zbor cu balonul, trezirea va fi dis-de-dimineata, pentru restul grupului, vizitam orasul subteran Derinkuyu, cel mai adanc adapost subteran. La pranz plecam spre Konya, centru de pelerinaj pentru musulmani, cunoscut si datorita poetului filozof Mevlana Celaleddin Rumi, fondatorul sectei Sufi a dervisilor rotitori. Trecem Poarta Dervisilor, intram in gradina de trandafiri si aflam povesti despre dervisi. Vizitam Palatul Alaedin Kaykobad cu moscheea Alaedin Camii, una dintre cele mai vechi din lume si Moscheea Aziziye, deosebita prin minaretele in stil Rococo, o raritate in lumea musulmana. Cazare hotel 3*/4* Konya.

Ziua 6 (22 septembrie 2018): Konya – Side – Antalya

Mic dejun. Calatoria continua spre Side, statiunea marginita de munti si mare, care ne ofera privelisti incantatoare. Vizitam Teatrul Roman, Templele lui Apollo si a Dianei, marturii istorice din timpul romanilor. Lasam edificiile in urma si ne indreptam spre Cascada Manavgat si facem un ultim popas la Teatrul Antic din Aspendos. Ajungem la hotel, ne cazam si timp liber la dispozitia turistilor pentru plimbare pietonala si cumparaturi. Cazare hotel 3*/4* Antalya.

Ziua 7 (23 septembrie 2018): Antalya – Pamukkale – Milet – Kusadasi

Mic dejun. Ne indreptam spre vestitul Pamukkale cu ale sale formatiuni calcaroase. Castelul de bumbac il vizitam la pas, desculti, si ne bucuram de inca un loc unic in lume. Facem o abatere de la traseul spre Kusadasi si vizitam Milet-ul, cunoscut oras al Asiei Mici, mare centru comercial grecesc. Celebrul Thales este reprezentantul de seama a Scolii din Milet, renumita pentru filosofia greaca. In cursul serii ajungem in statiunea Kusadasi. Cazare hotel ¾* Kusadasi.

Ziua 8 (24 septembrie 2018): Kusadasi – Effes – Bergama – Troia – Canakkale

Mic dejun. Calatorim spre Marea Marmara si poposim in Effes, cel mai bine conservat oras antic de la mediterana. Umblam printre coloanele ionice, vedem Biblioteca lui Celsius si Templul lui Hadrian. Tot aici, aflam si o povestioara: locul in care Sf. Apostol Pavel a predicat se afla chiar langa noi, Teatrul Mare. Continuam drumul nostru cu Cetatea Pergamon, loc unde apare pentru prima oara pergamentul si cetata a carei Biserica este mentionata in cartea Apocalipsei. Ultimul popas, Troia, un oras de legenda, martor al Razboiului Troian frumos descris de Homer in Iliada. Spre seara ajungem la cazare, iar o scurta plimbare prin orasul port este un bun prilej sa recapitulam locurile vizitate in cursul zilei de astazi. Cazare hotel 3*/4* Canakkale.

Ziua 9 (25 septembrie 2018): Canakkale – Bucuresti

Mic dejun. Traversam stramtoarea Dardanele cu ferryboat-ul si pasim iarasi in Europa. Ne intoarcem acasa incarcati de noi cunostinte, amintiri si, de ce nu, noi prietenii legate intr-un minunat circuit. Ajungem acasa seara, in functie de formalitatile vamale.

 

Perioada: 17 – 25 Septembrie 2018

Tarif: 359 Euro / persoana

Tariful include:

 • transport cu autocar 2-3*, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
 • cazare 8 nopti cu mic dejun în hoteluri 3/4* Istanbul, Ankara, Nevsehir, Konya, Antalya, Kusadasi, Cannakale;
 • 4 cine incluse in Nevsehir, Konya, Kusadasi si Ankara;
 • ghid insotitor din partea agentiei
 • tur de oras by night in Istanbul cu traversare Bosfor.

Tariful nu include:

 • recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno: ~55 lei/pers. sau Asigurare medicală: ~30 lei/pers. (indiferent de vârstă);
 • optionale: Seara traditionala turceasca Istanbul (30 euro) si Ceremonie Sema cu dansul Dervisilor (35 euro): min. 30 de participanti;
 • intrările la obiectivele turistice;
 • ghizi locali in Istanbul, Konya si Goreme – 10euro/pers.: se achita ghidului roman;
 • alte servicii decat cele mentionate la  servicii incluse in pret.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 • 145 euro supliment single
 • 40 euro reducere copil 6-12 ani in camera cu doi adulti

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni din momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.