ISTANBUL PENTRU TOTI

135 Euro

ISTANBUL PENTRU TOTI
Tarif: 135 Euro / persoana

Ziua 1. BUCURESTI – ISTANBUL
Plecare la ora 21:00 din Bucuresti PIATA VICTORIEI pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – Capitan Andreevo – Edirne – Istanbul.

Ziua 2. ISTANBUL
Sosire dimineata si cazare in Istanbul la Hotel 3*. Dupa amiaza tur pietonal: Agia Sofia, unde vechea biserica crestin ortodoxa ce a fost transformata in moschee ne va intampina acum cu un muzeu in toata regula. La Moscheea Albastra (construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia) – cea mai mare moschee din Istanbul, vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. In apropierea acestora ne asteapta si Palatul Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole, precum si Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici) unde putem admira cele 336 de coloane scufundate printre care se plimba sutele de pestisori viu colorati. In incheiere putem face o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase activitati sportive, curse si jocuri. Program liber. Cazare Hotel 3* in Istanbul.

Ziua 3. BAZARUL EGIPTEAN SI MARELE BAZAR
Mic dejun. Vizita Bazarul Egiptean de mirodenii urmat de shopping in Marele Bazar si zona Laleli, zone de cumparaturi preferate atat de localnici, cat si de turisti. Marele Bazar din Istanbul este una din cele mai mari piete acoperite din lume avand 60 de strazi si 5.000 de magazine, atragand zilnic intre 250.000 si 400.000 de vizitatori. Este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare si broderii. Marea majoritate a standurilor sunt grupate dupa tipul de marfa pe care o au expusa, avand o zona pentru produse din piele si bijuterii din aur. Cazare Hotel 3* in Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi. Optional CROZIERA PE BOSFOR si vizita TURNUL SAPPHIRE – 261 M. Cazare Hotel 3* in Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL – BUCURESTI
Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri.
Sosire in Bucuresti in jurul orei 24.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Informatii intrari obiective turistice:
• Palatul Topkapi – 40 lire
• Muzeul Sf Sofia – 40 lire
• Basilica Cisterna – 30 lire

Date de plecare: 21-25 Martie 2018; 27 Aprilie- 1 Mai 2018;24-28 Octombrie 2018

Tariful include:
• transport cu autocar
• 3 nopti cazare la Hotel 3* in Istanbul;
• mic dejun;
• tur pietonal de oras in Istanbul;
• ghid de turism

Tariful nu include:
• asigurare de calatorie – aproximativ 30 lei/persoana
• croaziera pe Bosfor + vizita Turnul Sapphire – 25 € (include bilet de intrare la Turnul Sapphire si transport)
• supliment camera single 50 Euro

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni din momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.