ELVETIA – LACURI – CASTELE

de la 449 Euro

ELVETIA – LACURI – CASTELE

 

CASTELELE BAVARIEI, ELVETIA SI LACURILE DIN NORDUL ITALIEI

Program autocar 9 zile

 

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 825 Km )

Intalnire la ora 04.30, plecare ora 05.00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Deva – Budapesta. Sosim dupa amiaza in cocheta capitala ungara, tur panoramic de oras – Piata Milenara, Parcul Varosliget, Muzeul de Arte Frumoase si Galeria de Arta, Bulevardul Andrassy, Opera, Parlamentul, Bastionul Pescarilor, Dealul Gellert. Seara ne bucuram de o priveliste panoramica a orasului, intr-un popas la Citadela si Statuia Libertatii. Optional croaziera pe Dunare, ocazia perfecta de a admira Budapesta “by night”, servind o cina bufet si degustand vestitul vin de Tokaj. Cazare hotel 3* Budapesta.

 

Ziua 2. BUDAPESTA – VIENA – MELK – SALZBURG ( 550 km )

Mic dejun, plecare spre Viena, tur panoramic pe Ringul vienez – Observatorul astronomic, Ministerul de Razboi, Posta, Opera, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Bursa si timp liber pentru o plimbare pietonala in centrul vechi, pana la Catedrala Sf Stefan. Continuam dupa pranz catre Salzburg, pe traseu – optional vizita la Catedrala Benedictina de la Melk. Sosim in orasul lui Mozart, ne delectam cu un tur pietonal in centrul vechi si ne cazam seara in zona Salzburg/Rosenheim, hotel 3*.

 

Ziua 3. SALZBURG – CHIEMSEE – MUNCHEN – KEMPTEN ( 300 Km )

Mic dejun. Dimineata optional vizita la Herrenchiemsee – incantatorul palat construit de Ludwig al II al Bavariei, dupa modelul oferit de Versailles, situat pe o insula aflata pe vestita atractie turistica – lacul Chiemsee. Continuam cu o pauza si vizita in Munchen – Marienplaz, Primaria, Frauenkirche, Peterkirche. Dupa amiaza o alocam vizitelor la Palatul Linderhof si Castelul Neuschwanstein – alte doua locatii realizate la indicatiile lui Ludwig al II lea, extravagante si fanteziste, asezate in decoruri de vis. Seara cazare hotel 3*.

 

Ziua 4. KEMPTEN – VADUZ – ZURICH – BASEL ( 315 Km )

Mic dejun. Parasim Bavaria si ne indreptam spre Liechenstein, pentru o plimbare pietonala in pitorescul oras Vaduz – capitala micului principat alpin, al treilea stat al lumii ca putere de cumparare, dupa Qatar si Luxembourg. Traseul nostru continua cu Sankt Gallen – orasul ce poarta numele calugarului Gallus, cel care a infiintat localitatea in secolul VII. Aici vizitam Catedrala, o impresionanta cladire in stil gotic, intrata in Patrimoniul UNESCO si biblioteca manastirii, ce detine aproximativ 100.000 de volume rare. Urmatorul obiectiv din periplul nostru ne va incanta sufletele – Cascada Rinului, cu ale sale spectaculoase caderi de apa, reprezinta o atractie de neuitat. A doua parte a zilei o vom dedica descoperirii capitalei economice elvetiene – Zurich, intr-un tur pietonal – Marea Catedrala (Grossmunster), Catedrala Maicii Domnului (Fraumunster), Primaria, Turnul de Apa, Biserica Sf. Petru, artera comerciala – Bahnhofstrasse. Seara sosim la Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei si al treilea ca numar de locuitori, unde la fiecare kilometru patrat se afla un muzeu. Timp liber in centrul vechi – Catedrala Munster, Primaria, Marktplaz, Spalentor. Cazare hotel 3* zona Basel/Mulhouse.

 

Ziua 5. BASEL – BERNA – MONTREAUX – LAUSSANE –  GENEVA ( 284 Km )

Mic dejun. Astazi ne incepem ziua cu un oras fascinant, capitala Elvetiei – Berna. Pornim in plimbarea noastra de la simbolul orasului – Groapa cu ursi, continuam pe bulevardul Gerechtigkeitsgasse – construit imediat dupa infiintarea orasului in 1191 si Aleea Kramgasse – centrul vietii urbane in Berna, pana in sec. al XIX – lea pana la Turnul cu Ceas, Catedrala Sf Vincent si Palatul Federal. Programul continua cu elegantul oras Montreaux, situat intr-un décor incantator, pe malul lacului Geneva. Timp liber in statiune sau optional vizita la Castelul Chillon, fortificat de contii de Savoia in secolul al XII- lea, extins un secol mai tarziu si capturat de Berna in 1536. Tot pe malul lacului Geneva vom face o oprire si vizita in Laussane in centrul istoric si la catedrala, pentru a ajunge dupa amiaza la Geneva – Orasul Vechi, Primaria, Ceasul cu flori, Jet d’eau, Place Neuve. Seara cazare hotel 3*, zona Boneville.

 

Ziua 6. CHAMONIX – STRESA – LACUL MAGGIORE – COMO ( 336 km )

Mic dejun. Ne indreptam spre Chamonix, timp liber sau optional plimbare cu telecabina pana la panorama de la 3842 m. De la munte coboram catre Lacul Maggiore, al doilea lac ca marime si cel mai adanc al Italiei si ne oprim la Stresa – o statiune boema si cocheta, oferind peisaje impresionante. Timp liber sau optional croaziera pe Lacul Maggiore – Isola Bella- Isola dei Pescatori – Isola Madre. Seara cazare zona Varese, hotel 3*.

 

Ziua 7. LUGANO – COMO – GARDA – BELLINZONA – PADOVA ( 339 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu o incursiune in Elvetia, la Lugano supranumit “ Monte Carlo” elvetian, aflat pe malurile lacului cu acelasi nume si castelele de la Bellizona, intrate in patrimoniul UNESCO. La pranz revenim in Italia, pentru o croaziera optionala pe lacul Como, pana la Bellagio – perla statiunilor aflate pe malurile de o frumusete incredibila ale lacului, vizita la Bazilica San Giacomo. Ne continuam dupa-amiaza cu vizita celui mai mare lac din Italia – Lacul Garda, unde admiram boema statiune Peschiera del Garda. Seara cazare hotel 3* in zona Padova.

 

Ziua 8. PADOVA – LJUBLJANA – BELGRAD  (700 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata ne bucuram sufletele cu vizita Bisericii Sf. Anton de la Padova. Ne continuam traseul catre Belgrad, cu un scurt popas la Ljubljana. Cazare la hotel 3* Belgrad. Optional seara traditionala cu folclor si muzica live.

 

Ziua 9. BELGRAD – DROBETA – CAZANE – BUCURESTI (595 km)

Mic dejun. Vizita Belgrad – Catedrala Sf Sava. Oprire la Cazanele Dunarii. Seara sosire la Bucuresti.

 

Perioada: 7-15 Septembrie 2018 

Tarif: 469 Euro / persoana in camera dubla/ tripla

Tarif early booking: 449 Euro / persoana pentru rezervari efectuate si achitate pana la data de 31 Mai 2018.

 

Tariful include:

 • transport autocar
 • 8 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3*
 • vizitele din program
 • insotitor de grup

Tariful nu include:

 • croaziera pe Dunare
 • vizita Catedrala Benedictina de la Melk
 • vizita Palatul Herrenchiemsee, Linderhof si Palatul Neuscwanstein
 • vizita Castelul Chillon
 • croaziera pe lacul Maggiore
 • croaziera pe lacul Como
 • cina traditionala Belgrad 
 • supliment camera single 195 euro

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.