ELVETIA – LACURI – CASTELE

de la 469 Euro

ELVETIA – LACURI – CASTELE

 

CASTELELE BAVARIEI, ELVETIA SI LACURILE DIN NORDUL ITALIEI

Program autocar 10 zile

 

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 825 Km )

Intalnire la ora 04.30, plecare ora 05.00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Deva – Budapesta. Sosim dupa amiaza in cocheta capitala ungara, tur panoramic de oras – Piata Milenara, Parcul Varosliget, Muzeul de Arte Frumoase si Galeria de Arta, Bulevardul Andrassy, Opera, Parlamentul, Bastionul Pescarilor, Dealul Gellert. Seara ne bucuram de o priveliste panoramica a orasului, intr-un popas la Citadela si Statuia Libertatii. Optional croaziera pe Dunare, ocazia perfecta de a admira Budapesta “by night”, servind o cina bufet si degustand vestitul vin de Tokaj. Cazare hotel 3* Budapesta.

 

Ziua 2. BUDAPESTA – VIENA – MELK – SALZBURG ( 550 km )

Mic dejun, plecare spre Viena, tur panoramic pe Ringul vienez – Observatorul astronomic, Ministerul de Razboi, Posta, Opera, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Bursa si timp liber pentru o plimbare pietonala in centrul vechi, pana la Catedrala Sf Stefan. Continuam dupa pranz catre Salzburg, pe traseu – optional vizita la Catedrala Benedictina de la Melk. Sosim in orasul lui Mozart, ne delectam cu un tur pietonal in centrul vechi si ne cazam seara in zona Salzburg/Rosenheim, hotel 3*.

 

Ziua 3. SALZBURG – CHIEMSEE – MUNCHEN – KEMPTEN ( 300 Km )

Mic dejun. Dimineata optional vizita la Herrenchiemsee – incantatorul palat construit de Ludwig al II al Bavariei, dupa modelul oferit de Versailles, situat pe o insula aflata pe vestita atractie turistica – lacul Chiemsee. Continuam cu o pauza si vizita in Munchen – Marienplaz, Primaria, Frauenkirche, Peterkirche. Dupa amiaza o alocam vizitelor la Palatul Linderhof si Castelul Neuschwanstein – alte doua locatii realizate la indicatiile lui Ludwig al II lea, extravagante si fanteziste, asezate in decoruri de vis. Seara cazare hotel 3*.

 

Ziua 4. KEMPTEN – VADUZ – ZURICH – BASEL ( 315 Km )

Mic dejun. Parasim Bavaria si ne indreptam spre Liechenstein, pentru o plimbare pietonala in pitorescul oras Vaduz – capitala micului principat alpin, al treilea stat al lumii ca putere de cumparare, dupa Qatar si Luxembourg. Traseul nostru continua cu Sankt Gallen – orasul ce poarta numele calugarului Gallus, cel care a infiintat localitatea in secolul VII. Aici vizitam Catedrala, o impresionanta cladire in stil gotic, intrata in Patrimoniul UNESCO si biblioteca manastirii, ce detine aproximativ 100.000 de volume rare. Urmatorul obiectiv din periplul nostru ne va incanta sufletele – Cascada Rinului, cu ale sale spectaculoase caderi de apa, reprezinta o atractie de neuitat. A doua parte a zilei o vom dedica descoperirii capitalei economice elvetiene – Zurich, intr-un tur pietonal – Marea Catedrala (Grossmunster), Catedrala Maicii Domnului (Fraumunster), Primaria, Turnul de Apa, Biserica Sf. Petru, artera comerciala – Bahnhofstrasse. Seara sosim la Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei si al treilea ca numar de locuitori, unde la fiecare kilometru patrat se afla un muzeu. Timp liber in centrul vechi – Catedrala Munster, Primaria, Marktplaz, Spalentor. Cazare hotel 3* zona Basel/Mulhouse.

 

Ziua 5. BASEL – BERNA – MONTREAUX – LAUSSANE –  GENEVA ( 284 Km )

Mic dejun. Astazi ne incepem ziua cu un oras fascinant, capitala Elvetiei – Berna. Pornim in plimbarea noastra de la simbolul orasului – Groapa cu ursi, continuam pe bulevardul Gerechtigkeitsgasse – construit imediat dupa infiintarea orasului in 1191 si Aleea Kramgasse – centrul vietii urbane in Berna, pana in sec. al XIX – lea pana la Turnul cu Ceas, Catedrala Sf Vincent si Palatul Federal. Programul continua cu elegantul oras Montreaux, situat intr-un décor incantator, pe malul lacului Geneva. Timp liber in statiune sau optional vizita la Castelul Chillon, fortificat de contii de Savoia in secolul al XII- lea, extins un secol mai tarziu si capturat de Berna in 1536. Tot pe malul lacului Geneva vom face o oprire si vizita in Laussane in centrul istoric si la catedrala, pentru a ajunge dupa amiaza la Geneva – Orasul Vechi, Primaria, Ceasul cu flori, Jet d’eau, Place Neuve. Seara cazare hotel 3*, zona Boneville.

 

Ziua 6. CHAMONIX – STRESA – LACUL MAGGIORE – COMO ( 336 km )

Mic dejun. Ne indreptam spre Chamonix, timp liber sau optional plimbare cu telecabina pana la panorama de la 3842 m. De la munte coboram catre Lacul Maggiore, al doilea lac ca marime si cel mai adanc al Italiei si ne oprim la Stresa – o statiune boema si cocheta, oferind peisaje impresionante. Timp liber sau optional croaziera pe Lacul Maggiore – Isola Bella- Isola dei Pescatori – Isola Madre. Seara cazare zona Varese, hotel 3*.

 

Ziua 7. LUGANO – COMO – GARDA – BELLINZONA – PADOVA ( 339 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu o incursiune in Elvetia, la Lugano supranumit “ Monte Carlo” elvetian, aflat pe malurile lacului cu acelasi nume si castelele de la Bellizona, intrate in patrimoniul UNESCO. La pranz revenim in Italia, pentru o croaziera optionala pe lacul Como, pana la Bellagio – perla statiunilor aflate pe malurile de o frumusete incredibila ale lacului, vizita la Bazilica San Giacomo. Ne continuam dupa-amiaza cu vizita celui mai mare lac din Italia – Lacul Garda, unde admiram boema statiune Peschiera del Garda. Seara cazare hotel 3* in zona Padova.

 

Ziua 8. PADOVA – LIDO DI JESOLO – VENEZIA (80 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata ne bucuram sufletele cu vizita Bisericii Sf. Anton de la Padova. Ne continuam traseul catre Lido di Jesolo. Timp liber pentru plaja la Marea Adriatica sau optional vizita Venezia. Cazare la hotel 3* zona Riviera Brenta.

 

Ziua 9. LIDO DI JESOLO – LJUBLJANA – ZAGREB – NOVI SAD (740 km)

Mic dejun. Astazi avem in program doua capitale ce au apartinut fostei Iugoslavii – Ljubljana – vizitam Piata Presen, Piata Centrala, Catedrala Sf Nicolae si Zagreb – vizitam Catedrala Catolica si centrul vechi, pentru a ajunge seara la Novi Sad – supranumit “ Atena Sarbeasca “. Seara cazare hotel 3*.

 

Ziua 10.NOVI SAD – TIMISOARA – BUCURESTI ( 690 km)

Mic dejun. Dupa o plimbare pe strazile pietonale ale Novi Sadului, in centrul istoric al urbei, ne indreptam catre Timisoara, pentru o pauza de pranz. Seara sosim la Bucuresti.

 

Perioada: 8-14 Iulie 2018; 7-15 Septembrie 2018

 

Tarif: 495 Euro / persoana in camera dubla/ tripla

Tarif early booking: 469 Euro / persoana pentru rezervari efectuate si achitate pana la data de 31 Martie 2018.

 

Tariful include:

 • transport autocar
 • 9 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3*
 • vizitele din program
 • insotitor de grup

Tariful nu include:

 • croaziera pe Dunare
 • vizita Catedrala Benedictina de la Melk
 • vizita Palatul Herrenchiemsee, Linderhof si Palatul Neuscwanstein
 • vizita Castelul Chillon
 • croaziera pe lacul Maggiore
 • croaziera pe lacul Como
 • vizita Venetia
 • supliment camera single 195 euro