CIRCUIT GRECIA- ELADA – TRADIȚIE și ISTORIE

264 Euro

CIRCUIT GRECIA- ELADA – TRADIȚIE și ISTORIE

Thessalonik – Muntele Olimp – Complexul Monahal Meteora – Atena – Cap Sounion – Peloponez

 

Ziua 1:  Bucuresti – Sofia – Salonic

Imbarcarea in autocar, ora 02:00 din Bucuresti, Parcarea Centrala din Piata Victoriei. Se circula noaptea, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. A doua zi, dimineata, in jurul orelor 9:00 se ajunge in capita Macedoniei, unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia).  Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic, pe renumitul  Bulevard Egnatia: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) cea mai veche biserica crestina din Grecia, Arcul lui Galerius, Turnul Alb – simbolul orasului. Cazare Salonic hotel 3*.

Ziua 2: Salonic – Lithohoro – Valea Tembi – Kalambaka

Mic dejun. Imbarcarea in autocar. Ne continuam traseul catre Kalambaka. Scurta oprire la Manastirea Sf. Dionissie de pe Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian 1521). Se afla pe lista de asteptare pt a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO. Continuam deplasarea catre Complexul Monahal de la Meteore, cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de icoane din Kalampaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.).  Cazare in Kalambaka hotel 3*.

Ziua 3: Kalambaka – Termopile – Delphi – Atena

Mic dejun. Ne indreptam spre Atena, capitala Greciei. Pe traseu facem un scurt popas la Termopile, locul eroicei batalii intre Spartani si Persi. In continuare, vizitam Delphi, celebrul sit arheologic, cu templul oracolului din mitologie. Spre dupa-amiaza, ajungem in capitala. Dupa acomodare, recomandam o plimbare in celebrul cartier LA PLAKA pentru servirea cinei. Cazare Atena hotel 3*.

Ziua 4: Atena – Cap Sounion

Mic dejun. Admiram frumusetea capitalei intr-un tur panoramic cu autocarul: Piata Sintagma, Palatul Parlamentului, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic si oprire pentru vizitarea Complexului Acropole – bijuterie a arhitecturii antice. Timp liber pentru vizite individuale si, dupa pranz, optional (15 euro) vizita la Cap Sounion la Templul lui Poseidon, pentru a admira un frumos apus de soare pe malul marii Egee. Cazare Atena hotel 3*.

Ziua 5: Atena – Corint – Micene – Epidaurus

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in Atena sau, optional (25 euro), incursiune in Peloponez. Pasim in inima Eladei prin stramtoarea Corint, care leaga Grecia continentala de Peninsula Peloponez si desparte Marea Egee de Marea Ionica. Oprim la Micene, unde se afla Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele cetatii, construite, conform legendei, de fiinte mitologice. Descoperim in muzeu civilizatia miceniana, atat de marcanta in istoria Eladei. Continuam incursiunea in istorie cu Teatrul Antic din Epidaurus, cel cu cea mai buna acustica din lume; Epidaur este locul nasterii zeului Medicinei, Asklepios. In drumul spre Atena recapitulam vizitele din Peloponez. Cazare Atena hotel  3*.

Ziua 6: Atena – Kamena Vourla – Riviera Olimpului

Mic dejun. Parasim capitala Greciei cu destinatia Riviera Olimpului, aflata la poalele Muntelui Olimp. Facem un scurt popas in statiunea Kamena Vourla, o frumoasa statiune la Marea Egee. Timp liber pentru plaja. Sosire dupa-amiaza in Paralia Katerini, cea mai cunoscuta statiune de pe riviera. Seara recomandam servirea cinei la taverne. Cazare Paralia Katerini hotel  3*.

Ziua 7: Paralia Katerini – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. La pranz ne indreptam spre Romania. Oprim la duty-free in Promahonas pentru ultimele suveniruri. Ajungem in Bucuresti, seara,  in functie de formalitatile vamale, incarcati de amintiri si cunostinte, alaturi de noi prietenii formate de-a lungul circuitului.

Perioada: 1- 7 Iunie 2018

Tarif: 264 euro / persoana

Tariful include:

 • transport autocar, taxe tranzitari,taxe pod Giurgiu, taxe autostrada/drum in Grecia, taxe parcari.
 • 1 noapte cazare in Paralia Katerini cu mic dejun;
 • 3 nopti cazare in Atena cu mic dejun;
 • 1 noapte cazare in Salonic cu mic dejun;
 • 1 noapte cazare in Kalambaka cu mic dejun;
 • ghid insotitor din partea agentiei;
 • ghid local Atena;
 • tur de oras Salonic;
 • tur de oras Atena;
 • vizitarea Meteorelor.

Tariful nu include:

 • intrarile la obiectivele turistice din program;
 • taxele de oras Grecia: 1,5 euro/camera /noapte;
 • excursiile optionale: Cap Sounion – 15 euro; Peloponez – 25 euro. Grup minim 25 pers.;
 • asigurarea medicala (aprox 25 lei);
 • alte servicii decat cele mentionate la  servicii incluse in pret.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 • 80 euro supliment single
 • 30 euro reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti

Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.