CAPITALE BALCANICE SI MEDJUGORJE

de la 199 Euro

CAPITALE BALCANICE SI MEDJUGORJE

Tarif: de la 199 Euro / persoana

 

Ziua 1. BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE ( 632 km )

Intalnire ora 05.00, plecare spre Bulgaria, in jurul pranzului sosim la Sofia, unde vizitam Catedrala Alexander Nevsky – mandria capitalei bulgare. Continuam catre Macedonia, iar dupa-amiaza ne bucuram de un tur pietonal in Skopje – Piata Macedonia cu impresionanta statuie de 26 de metri a lui Alexandru Macedon, Muzeul de Arheologie, Casa Maicii Tereza. Seara cazare Hotel Victoria 3* sau similar, optional cina.

 

Ziua 2. SKOPJE –TIRANA –SHKODER ( 390 km )

Mic dejun. Ne continuam drumul spre Albania, cu trecere pe langa lacul Ohrid – cel mai adanc lac din Peninsula Balcanica, unde vom face o scurta pauza de fotografii. Tur panoramic cu autocarul in Tirana – Piata Skanderberg, unde vom vedea statuia lui Skanderberg – erou national al Albaniei, Turnul cu Ceas (35 metri), Moschea Ethem Bey – ce prezinta fresce cu copaci, cascade si poduri, rare pentru arta islamica, Biblioteca Nationala si Muzeul National de Istorie. Seara sosire si cazare Hotel Arifi 3* sau similar, optional cina.

 

Ziua 3. SHKODER – PODGORICA – DUBROVNICK (345 km)

Mic dejun. Pornim dimineata devreme spre Podgorica – capitala Muntenegrului, unde ne vom destinde intr-o plimbare in centrul istoric. Dupa –amiaza ajungem la Dubrovnick – perla Marii Adriatice – oras intrat in patrimoniul UNESCO din anul 1979. Ne bucuram privirile si inimile cu minunata priveliste oferita de Coasta Dalmata si descoperim incantatorul oras intr-o plimbare pietonala. Optional croaziera. Seara tarziua ajungem la Medjugorje. Cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

 

Ziua 4. MEDJUGORJE – KRAVICE

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre vestita Colina a Aparitiilor si incepem ascensiunea spre locurile in care Sfanta Fecioara S-a aratat. Dupa amiaza excursie la Cascada Kravice – supranumita si Mica Niagara, optional excursie la Humac, unde se afla Manastirea Franciscana cu acelasi nume, si cel mai vechi muzeu din tara si la Pocitelj – cetate medievala intrata in patrimoniul UNESCO. Seara cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

 

Ziua 5. MEDJUGORJE – SPLIT ( 300 km)

Mic dejun. Timp liber sau optional excursie la Split – cel mai mare oras de pe coasta croata a Marii Adriatice, aflat in patrimoniul UNESCO, datorita unei istorii indelungate, inceputa cu 1700 de ani in urma. Orasul ne va intampina cu intrările în Palatul Diocletian – monumentalele Porti de Aur, Argint, Aramă si Fier. Labirintul strădutelor din Split ne va duce în mod inevitabil la piata centrală – Peristil, unde în timpul verii în fiecare zi la prânz, se adreseaza împăratul încoronat Diocletian si gărzile sale. Magnifica vedere asupra orasului Split si împrejurimilor sale, vă va fi dezvăluită dacă urcati pe clopotnita înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). Scenele din viata lui Hristos din secolul al 13-lea de pe poarta de lemn a catedralei la poalele clopotnitei, reprezintă o introducere a comorilor pe care le păstrează Split în trezoreria sa. Cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

 

Ziua 6. MEDJUGORJE – SARAJEVO – BELGRAD ( 500 km)

Mic dejun. Pornim spre Sarajevo – capitala cosmopolita a Bosniei, oras reprezentativ pentru expresia “ ce nu te omoara te face mai puternic”. O plimbare pietonala prin centrul vechi ne conduce prin istoria Balcanilor – Gazi Husrev Bay – moscheea, Catedrala Romano Catolica, biserica noua si veche sarba, dar si Templul Evreiesc coexista pasnic in acelasi perimetru. Seara sosire si cazare Hotel  Elegance 3* sau similar in Belgrad. Optional cina la renumitul local Dva Jelena  in pitorescul cartier Skardalija – supranumit Montmartre-ul belgradean.

 

Ziua 7 BELGRAD – BUCURESTI ( 600 km)

Mic dejun. Descoperim acest frumos oas intr-un tur panoramic de autocar – Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National, Opera si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala pe vestita strada Knez Mihailova si in Parcul Kalemegdan. Dupa o scurta vizita la Biserica Sf Sava, ne deplsam spre tara, cu un scurt popas pe malurile Dunarii, urmand traseul Drobeta – Turnu – severin – Craiova – Pitesti – Bucuresti sosim seara tarziu in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.

 

Perioada: 30 August – 5 Septembrie 2018 

 

Tarif standard 225 Euro / persoana

Tarif Early Booking: 199 Euro / persoana in camera dubla/tripla pentru rezervari efectuate si achitate integral pana la data de 31 martie 2018.

 

Tariful include:

 • transport autocar
 • 3 cazari cu mic dejun, hoteluri 3* – Skopje, Shkoder, Belgrad
 • 3 cazari cu demipensiune Medjugorje – pensiune 3*
 • vizitele din program
 • ghid de turism insotitor
 • asigurare medicala standard

Tariful nu include:

 • supliment camera single 99 Euro
 • cheltuieli personale

Excursii optionale –  tarif standard:

 • cinele optionale: Skopje 10 Euro, Shkoder 10 Euro, Belgrad 30 Euro
 • excursie Humac si Pocitelj 20 Euro
 • excursie la Split 30 Euro

 

Excursii optionale – TARIF SPECIAL  pentru inscrieri din tara:

 • cinele optionale: Skopje, Shkoder, Belgrad  40 Euro
 • excursie Humac si Pocitelj 15 Euro
 • excursie la Split 25 Euro

 

 Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.