AUSTRIA – BAVARIA 2018

399 Euro

AUSTRIA – BAVARIA  2018

Peisaj de vara in inima alpilor!

 

Ziua 01|23 iulie 2018: Brasov – Turda – Oradea – Budapesta (860 km)

Ora 08:00 plecare din Brasov , spre Budapesta, pe traseul Brasov – Turda – Oradea – Budapesta. Sosire in cursul dupa-amiezii in capitala Ungariei: scurt tur de oras – Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Seara cazare si timp liber la dispozitie pentru servirea cinei in oras.Optional, cina traditionala la crama Borkatakomba ( 30 euro/pers ) Cazare în Budapesta – hotel 3*/4*.

Ziua 02|24 iulie 2018: Budapesta – Viena (250km)

Mic dejun. Plecam dimineata spre urmatoarea capitala imperiala: Viena. Vizitarea Palatul Schonbrunn şi grădinile acestuia. Urmează un tur panoramic de oraş pentru a admira frumuseţea fostei capitale imperiale: Prater, Sediul ONU, Turnul Dunării, Piaţa Maria Tereza, Ringstrasse, Muzeul de Artă, Primăria, Parlamentul, Universitatea, Burgtheatre, Palatul Hofburg (exterior). Apoi parcurgem un tur pietonal pe Kartnerstrasse, Monumentul ciumei spre Domul Sf. Ştefan şi Opera. Aici avem timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Ne pierdem pe frumoasele artere ale Vienei, capitala este un oras al pietonilor, al calatorilor. Orasul muzicii ne incanta cu istoria sa bine conservata, o capitala care ne aduce aminte de clasicii Haydn, Beethoven, Mozart, imperiul dinastiei Strauss. Cazare în Viena – hotel 3*.

Ziua 03|25 iulie 2018: Viena – Defileul Dunarii – St.Gilgen – Salzburg – Munchen (455km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Salzburg, ghidati de defileul Dunarii. Primul popas va fi în Krems, oraș situat la confluența Dunării cu râul Krems. Varietatea culturală și istorică deosebită care începe încă din secolul X, fac din acest mic orașel o destinație turistică interesantă. Admirăm defileul Wachau, format de Dunăre, care se întinde pe o suprafață de 40 de km între orașele Krems și Melk. Ne pierdem apoi pe străduțele mici și înguste din centrul orașului pentru a descoperi câteva repere locale: Biserica Piarista Sf. Ștefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Artă.

Ne indreptam spre Salzburg, orasul lui Mozart. Vizitam aici: Gradinile Mirabel, Domul, Casa lui Mozart si Orasul Vechi. Traversăm superba zonă montană Salzkammergut, cu creste semeţe reflectate în oglinda lacurilor glaciare. Scurt popas în renumita staţiune St. Gilgen.

După ce ne-am delectat cu frumusețile locului ne îmbarcăm în autocar şi ne îndreptăm spre Munchen, capitala Bavariei. Pornim prin inima orașului, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o clădire

fascinantă din secolul al XVI-lea. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa. Seara, timp liber la dispozitie pentru explorarea strazilor bavareze si degustare de bere. Cazare în Munchen – hotel 3*.

Ziua 4|26 iulie 2018: Munchen – Linderhof – Neuschwanstein – Innsbruck (255km)

Mic dejun. Astazi vizitam celebrele castele ale Bavariei. Oprim mai întâi la Palatul Linderhof, din Ettal. Așezat la poalele Alpilor Bavarezi, acesta este cel mai mic dar și cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trăit să-l vadă terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre prețioase, o cascadă interioară și o grotă artificială, iar dormitorul regal are un candelabru de 500 kg, ținând nu mai puțin de 108 lumânări. Continuăm drumul pe graniță și ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne amintește de basmele copilăriei. Ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului, un minunat oraș de la poalele Alpilor. Parcurgem un scurt tur pietonal in centrul istoric  admirand  Palatul Hofburg, Goldenes Dachl, Arcul de Triumf si Partia de Sarituri cu schiurile Berigsel.  Atracția principală a orasului este insa Schloss Ambras, o fortăreață transformată în palat renascentist de către Arhiducele Ferdinand II. Cazare în zona Innsbruck – hotel 3*.

Ziua 5|27 iulie 2018: Kitzbuhel – Zell am See – Graz (400 km)

Mic dejun. Parasim frumosul oras din Tirol si ne indreptam spre Kitzbuhel, un vechi oraș minier, devenit astăzi una dintre cele mai selecte stațiuni montane. Se spune că aici se află prima pârtie de ski din Austria, datând din 1893. Micul oraș cu case colorate și arhitectură medievală, acoperit mai tot timpul de zăpadă, ne dă impresia că aici oamenii trăiesc un Crăciun perpetuu. Puțin mai jos, în Zell Am See, descoperim un peisaj furat din cărțile poștale, cu un lac care se întinde la poalele munților împăduriți. Ne vom lăsa copleșiți de natură și aproape că vom ignora orice altceva, căci cu siguranță ne va lipsi acest tablou epic.

Dupa-amiaza ajungem în Graz, al doilea oraș al Austriei. Aici găsim un amestec fericit de stiluri şi mişcări artistice, de la gotic, renascentist şi baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a oraşului. O lume pitorească a colţurilor ascunse şi a pasajelor secrete şi-a făcut loc lângă împăduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridică vechiul simbol al oraşului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortăreţe. Privind de aici, oraşul de pe Mur se deschide asemenea unei cărţi. Domul din Graz, o clădire aparţinând goticului târziu, aduce aminte de zilele în care Grazul era oraş imperial. Prefectura se aseamănă unui palazzo veneţian, în timp ce Muzeul universal Joanneum, fondat de arhiducele Johann, conţine mai multe obiecte decât orice alt muzeu regional din Austria. Cazare în Graz – hotel 3*.

Ziua 6|28 iulie 2018: Graz – Esztergom – Visegrad – Budapesta (480 km)

Mic dejun. Traseul continuă spre Viena, unde ne deplasăm direct la City Shopping Sud Vosendorf (SCS), aflat la 12 km distanţă de capitala Austriei, unul din cele mai mari centre comerciale din Europa, cu peste 330 de magazine şi 70 de restaurante. După amiază plecare spre Valea Dunării, cu superbele oraşe amplasate într-un cadru natural unic: Esztergom (Catedrala încoronării regilor Ungariei), Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) şi Szentendre. Cazare în Budapesta – hotel 3*/4*.

Ziua 7|29 iulie 2018: BUDAPESTA – Zi libera

Mic dejun. Astazi avem timp liber pentru vizitarea frumoasei capitale, individual sau impreuna cu ghidul insotitor. Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. Spre seara, te invitam la o minunata plimbare pe Dunare, o croaziera care ne dezvaluie principalele obiective ale Budapestei frumos luminate si in timpul careia putem servi cina si ciocni un pahar de vin. Cazare în Budapesta – hotel 3*/4*.

Ziua 8|30 iulie 2018: Budapesta – Oradea – Brasov (860 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre tara. Sosire in Brasov seara, in functie de formalitatile vamale.

Perioada: 23-30 Iulie 2018

Tarif: 399 euro / persoana

Tariful include:

 • transport cu autocar licentiat international, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video, microfon, minifrigider, cuseta dormit conducatori auto;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun Budapesta hotel 3*/4*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Viena hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Munchen hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Graz hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun zona Innsbruck hotel 3*;
 • asistenţă turistică din partea agenţiei;
 • ghid insotitor vorbitor de limba romana;
 • tururi de oras: Budapesta, Viena, Munchen, Salzburg, Graz;
 • excursiile pe Valea Dunarii, Defileul Dunarii, Munchen si Castelele Bavariei.

 Tariful nu include:

 • trasnfer Bucuresti – Brasov – Bucuresti  si retur 50 euro / persoana
 • taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea;
 • asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului, cu minim 21 de zile inaintea plecarii
 • asigurarea medicala;
 • taxele de intrare orase si taxele hoteliere ( se achita de turist la receptie);
 • optional, cina traditionala la Crama Borkatakomba (30 euro/pers)
 • Croaziera pe Dunare ( 15 euro fara cina/30 euro cu cina );
 • Funicular Salzburg;
 • Urcarea la Neuschwanstein;
 • Alte servicii decat cele mentionate în programul excursiei.
 • 150 euro supliment single
 • 45 euro reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti;