TARILE BALTICE

445 Euro

TARILE BALTICE

 

Ziua 1. BUCURESTI – VARSOVIA

Intalnire la aeroport ora 11.30, imbarcare ora 13.25 pe cursa de Varsovia, sosire la destinatie la 14.10. Descoperim orasul intr-o plimbare prin centrul vechi – Palatul Regal, Piata Centrala, Catedrala Barbicana, apoi mergem pe Drumul Regal presarat cu numeroase biserici si palate, Catedrala Sfintei Cruci – unde se afla inima lui Chopin.  Cazare hotel 3* Varsovia.

 

Ziua 2. VARSOVIA – VILNIUS ( 478 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Lituania, dupa-amiaza sosim la Vilnius – al carui centru istoric a fost inscris in anul 1994 pe lista UNESCO, vechiul oras medieval fiind unul dintre cele mai bine pastrate din Europa centrala, insumand 70 de strazi si 1487 de cladiri. Tur pietonal in centrul vechi – Palatul Prezidential, Universitatea, Catedrala, Biserica Sf Ecaterina, Biserica Sfintii Petru si Pavel, Castelul Gediminas. Cazare hotel 3* Vilnius.

 

Ziua 3. VILNIUS

Mic dejun. Exploram centrul vechi la pas, iar dupa pranz timp liber, sau optional excursie la Trakai, la “castelul insula”, fosta capitala la Lituaniei, situata intr-un peisaj pitoresc. Seara cazare Vilnius hotel 3*.

 

Ziua 4. VILNIUS – RIGA ( 320 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Letonia cu un prim popas la Kaunas – Primaria, Castelul si Biserica Francis Xavier. Urmatoarea oprire o vom face la Siauliai – al patrulea oras ca marime al Lituaniei, unde vom vizita impresionanta Catedrala, reconstruita in anul 1954. Pe traseu optional oprire si vizita la Palatul Rundale – construit 1736-1740, intr-un incantator stil baroc. Seara cazare hotel 3* Riga.

 

Ziua 5. RIGA

Mic dejun. Astazi descoperim din comorile orasului Riga– Piata Primariei – Catedrala Riga – Castelul din Riga – Biserica Ortodoxa Buna Vestire, Piata Centrala, Parlamentul. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau, optional, vom vizita Sigulda, un orasel pitoresc situat la 50 km de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona”, orasul este situat in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu cu castele, figuri de eroi si legende romantice. Vom vizita Castelul Turaida, in traducere “Gradina lui Dumnezeu” , mormantul lui Maija, Turaida Rose (o tanara fecioara, care a platit cu viata pentru ca s-a opus avansurilor unui ofiter polonez) si vom admira imprejurimile care ofera privelisti minunate. Seara cazare hotel 3* Riga.

 

Ziua 6. RIGA – TALLINN ( 310 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Parnu, o superba statiune pe malul marii, care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata o adevarata “capitala de vara” a Estoniei. Ne vom plimba pe stradutele intortocheate ale orasului vechi, cu cladiri vechi, cafenele, biserici din sec. al XVIII-lea, precum biserica Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox si Sf. Elisabeta, biserica austera luterana. Ne vom continua traseul spre Riga, oras situat pe malul Marii Baltice, la gura de varsare a raului Daugava, „the river of destiny” caruia i se spune Parisul Nordului si nu doar datorita Turnului de Televiziune, care se aseamana cu Turnul Eiffel, ci si frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, aceasta fiind o mixtura de medieval, classic si Art-Nouveau. Seara cazare Tallin hotel 3*.

 

Ziua 7. TALLIN – HELSINKI

Mic dejun. Vizitam capitala Estoniei – Tallin, centrul medieval, Catedrala Episcopala, Palatul Kadriorg, Parlamentul, Primaria. Timp liber sau, optional, excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria din coroana parcului este Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei Imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla si Palatul Prezidential si o casuta in care a locuit Petru cel Mare in perioada in care palatul era in constructie.  Dupa amiaza traversam cu ferry-boat la Helsinki. Tur panoramic de oras si transfer aeroport, imbarcare pe cursa de 22.10, sosire Bucuresti 01.00

 

Perioada: 20-26 August 2018

Tarif: 445 Euro / persoana camera dubla/tripla

 

Tariful include:

  • transport avion Bucuresti Varsovia si retur Helsinki Bucuresti
  • 6 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri de 3*
  • transport microbuz/autocar conform traseu
  • vizita Varsovia, Vilnius, Riga, Tallin, Helsinki
  • bagaj de mana

 

Tariful nu include:

  • taxe de aeroport 145 euro
  • bagaj de cala
  • asigurare medicala
  • supliment camera single 195 euro