TARILE BALTICE

445 Euro

TARILE BALTICE

Tarif: 445 Euro / persoana

 

Ziua 1. BUCURESTI – VARSOVIA

Intalnire la aeroport ora 11.30, imbarcare ora 13.25 pe cursa de Varsovia, sosire la destinatie la 14.10. Descoperim orasul intr-o plimbare prin centrul vechi – Palatul Regal, Piata Centrala, Catedrala Barbicana, apoi mergem pe Drumul Regal presarat cu numeroase biserici si palate, Catedrala Sfintei Cruci – unde se afla inima lui Chopin.  Cazare hotel 3* Varsovia. Optional cina.

 Ziua 2. VARSOVIA – VILNIUS ( 478 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Lituania, dupa-amiaza sosim la Vilnius – al carui centru istoric a fost inscris in anul 1994 pe lista UNESCO, vechiul oras medieval fiind unul dintre cele mai bine pastrate din Europa centrala, insumand 70 de strazi si 1487 de cladiri. Tur pietonal in centrul vechi – Palatul Prezidential, Universitatea, Catedrala, Biserica Sf Ecaterina, Biserica Sfintii Petru si Pavel, Castelul Gediminas. Cazare hotel 3* Vilnius. Optional cina.

 Ziua 3. VILNIUS

Mic dejun. Exploram centrul vechi la pas, iar dupa pranz timp liber, sau optional excursie la Trakai, la “castelul insula”, fosta capitala la Lituaniei, situata intr-un peisaj pitoresc. Seara cazare Vilnius hotel 3*. Optional cina.

 Ziua 4. VILNIUS – RIGA ( 320 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Letonia cu un prim popas la Kaunas – Primaria, Castelul si Biserica Francis Xavier. Urmatoarea oprire o vom face la Siauliai – al patrulea oras ca marime al Lituaniei, unde vom vizita impresionanta Catedrala, reconstruita in anul 1954 si vom face un scurt popas la Dealul Crucilor. Pe traseu optional oprire si vizita la Palatul Rundale – construit 1736-1740, intr-un incantator stil baroc. Seara cazare hotel 3* Riga. Optional cina.

 Ziua 5. RIGA

Mic dejun. Astazi descoperim din comorile orasului Riga– Piata Primariei – Catedrala Riga – Castelul din Riga – Biserica Ortodoxa Buna Vestire, Piata Centrala, Parlamentul. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau, optional, vom vizita Sigulda, un orasel pitoresc situat la 50 km de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona”, orasul este situat in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu cu castele, figuri de eroi si legende romantice. Vom vizita Castelul Turaida, in traducere “Gradina lui Dumnezeu” , mormantul lui Maija, Turaida Rose (o tanara fecioara, care a platit cu viata pentru ca s-a opus avansurilor unui ofiter polonez) si vom admira imprejurimile care ofera privelisti minunate. Seara cazare hotel 3* Riga. Optional cina.

 Ziua 6. RIGA – TALLINN ( 310 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Parnu, o superba statiune pe malul marii, care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata o adevarata “capitala de vara” a Estoniei. Ne vom plimba pe stradutele intortocheate ale orasului vechi, cu cladiri vechi, cafenele, biserici din sec. al XVIII-lea, precum biserica Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox si Sf. Elisabeta, biserica austera luterana. Ne vom continua traseul spre Riga, oras situat pe malul Marii Baltice, la gura de varsare a raului Daugava, „the river of destiny” caruia i se spune Parisul Nordului si nu doar datorita Turnului de Televiziune, care se aseamana cu Turnul Eiffel, ci si frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, aceasta fiind o mixtura de medieval, classic si Art-Nouveau. Vizitam capitala Estoniei – Tallin, centrul medieval, Catedrala Episcopala, Palatul Kadriorg, Parlamentul, Primaria. Seara cazare Tallin hotel 3*. Optional cina.

 Ziua 7. TALLIN – HELSINKI

Mic dejun. Timp liber sau, optional, excursie in Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria din coroana parcului este Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei Imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla si Palatul Prezidential si o casuta in care a locuit Petru cel Mare in perioada in care palatul era in constructie.  La pranz traversam cu ferry-boat la Helsinki. Tur panoramic de oras, pauza si vizita in Piata Senatului la Catedrala Luterana si Catedrala Uspensky, dar si pe cunoscutul Bulevard Aleksanterinkatu. Transfer aeroport, imbarcare pe cursa de 22.10, sosire Bucuresti 01.00

 Perioada: 20-26 August 2018

Tarif: 445 Euro / persoana camera dubla/tripla

 Tariful include:

 • transport avion Bucuresti Varsovia si retur Helsinki Bucuresti
 • 6 nopti cazare cu mic dejun, hoteluri de 3*
 • transport microbuz/autocar conform traseu
 • vizita Varsovia, Vilnius, Riga, Tallin, Helsinki
 • bagaj de mana

 Tariful nu include:

 • taxe de aeroport – 145 euro
 • bagaj de cala
 • asigurare medicala
 • supliment camera single – 195 euro
 • excursia la Trakai – 15 Euro
 • vizita la Palatul Rundale – 15 Euro
 • excursia la Sigulda – 15 Euro
 • Parcul si Palatul Kadriorg – 15 Euro
 • cine optionale 60 Euro

 

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique !

Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 15 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic.

Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot  solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.