Rusalii in Scotia – cele mai fascinante Castele din Europa

399 Euro

Rusalii in Scotia – cele mai fascinante Castele din Europa

CASTELE: Edinburgh Castle – Holyrood Palace – Cawdor Castle – Inverness Castle – Stirling Castle

ORASE SI PARCURI NATURALE: Edinburgh – Perth – Loch Ness – Inverness – Aberdeen – Parcul Natural Loch Lomond & Queen Elizabeth Forest Park – Glasgow 

 

Ziua 1. Intalnire ora 5:00 la aeroportul Otopeni pentru zborul Bucuresti-Glasgow. Aterizare in Scotia la ora 9:30 (ora locala Scotia). Deplasare catre Edinburgh – capitala Scotiei. Vizita Edinburgh. Edinburgh este fermecator, toate casele poarta aceeasi culoare, un gri care-ti aminteste de Sherlock Holmes, iar seara casele si strazile sunt luminate intr-un galben difuz, exact ca felinarele secolelor XVIII – XIX.

Portobello – cea mai apropiata statiune de Edinburgh de la Marea Nordului. O plimbare pe jos pana aici este minunata, prin satul Duddingston, care pastreaza case traditionale vechi de secole, incadrate intr-un pitoresc inedit, chiar perfect in natura deosebita a Scotiei.

Britannia – yahtul regal unde si-au petrecut luna de miere Printul Charles si Printesa Diana. Se poate vizita aici de la sufrageria regala pana la camerele personalului, cu paturile etajate.

Calton Hill – locul de unde se vede cel mai frumos Edinburgh la apus de soare. Toate monumentele asteapta parca sa fie pozate din acest loc. Tot aici se afla si primul observator astronic din Edinburgh, alaturi de monumentul lui Nelson. Si unul din motivele pentru care capitala Scotiei poarta denumirea de Atena Nordului este Parthenonul cu 12 coloane, ridicat pe aceasta colina.

Cazare la hotel in Edinburgh.

Ziua 2. Mic dejun. Timp liber in Edinburgh. Sugestii:

Holyrood Palace – un palat absolut fascinant, cu interioare de poveste. Gasiti aici Apartamentele regale si ruinele capelei Reginei Mary (Mary Queen of Scots). Palatul este resedinta oficiala din Scttia a Reginei Elisabeta II, Holyrood Park si Lacul cu lebede.

National Portrait Gallery – un muzeu al portretelor extraordinar de interesant si captivant, cu portrete ale personajelor din istoria Scotiei.

Princes Street – strada din Edinburgh cu cele mai multe magazine, perfecta pentru o zi de shopping. Gasiti aici nu doar haine, ci si magazine traditionale cu suveniruri, carti, jocuri si traditionalele carti postale, nelipsite de la britanici la orice eveniment

Plimbare pe Royal Mile – cea mai veche strada din oras, cu cele mai frumoase magazine autohtone si cele mai vechi pub-uri, toate traditionale, intr-o atmosfera atat de pitoreasca si prietenoasa, primindu-si oaspetii din toata lumea.

Vizita Castelul Edinburgh – astrul capitalei scotiene, care vegheaza asupra impejurimilor centrului vechi. Este si cel mai potrivit loc pentru fotografii, orasul de aici se vede magnific. In fiecare an se desfasoara, pe esplanada din fata castelului, cel mai mare festival militar din lume.

Plimbare pe Rose Street – o alta strada veche din Edinburgh, cu cele mai multe pub-uri. Cu siguranta, in orice moment al zilei v-ati afla, gasiti aici un loc potrivit pentru a savura un fel de mancare sau o bautura traditional scotiana, ori din alta bucatarie. Oferta este foarte variata. Plimbare pe St. George Street cu cele mai elegante case din Edinburgh & St. Andrews Square.

Cazare la hotel in Edinburgh.

Ziua 3. Mic dejun. Excursie optionala la Perth, Castelul Cawdor, Loch Ness si Inverness

Situat in centrul Scotiei, pe malurile Raului Tay, orasul Perth este fosta resedinta regala ce a cunoscut o infloritoare dezvoltare in perioada medievala. Perth este important centru comercial, bancar si turistic. Cawdor Castle este faimos pentru gradinile superbe, in special in perioada rododendronilor (Iunie). Inverness uimeste cu Castelul din perioada Shaekspeariana si povestile despre cel mai frumos oras al Scotiei.

Cazare la hotel in Edinburgh.

Ziua 4. Mic dejun. Excursie optionala la SCONE PALACE – cel mai frumos Castel din ScotiaAberdeen – orasul de argint si Castelul Stirling – locul de incoronare pentru cei mai multi regi ai Scotiei.

Orasul de Argint” si “Floarea Scotiei”, Aberdeen are o asezare pitoreasca, pe coasta Marii Nordului, intre raurile Dee si Don. Renumele i se trage de la piatra de culoare gri din care sunt construite cladirile vechi si de la minunatele parcuri si gradini pline de flori. Portul orasului Aberdeen este cel mai important din Scotia, si un centru comercial cu multe locuri interesante si cateva parcuri ingrijite. In Aberdeen se afla unele dintre cele mai vechi universitati din Europa (King`s College a fost fondat in 1485), iar localnicii afirma ca orasul lor are tot atatea universitati cat intreaga Anglie. Castelul Stirling este unul dintre cele mai cunoscute castele din intreaga lume, iar pentru Scotia un simbol.

Cazare la hotel in Edinburgh.

Ziua 5. Mic dejun. Deplasare catre Glasgow. Vizita Parcul Natural Loch Lomond & Queen Elizabeth Forest Park. Croaziera pe lac. Dupa pranz vizita Glasgow: Catedrala, Cartierul Universitatii, George Square. Timp liber pentru cumparaturi. Seara transfer aeroport pentru zborul Glasgow-Bucuresti. Aterizare la ora 3:00 (ora locala Romania, 6.06.2017)

Perioada: 25-29 Mai 2018

Tarif: 399 Euro / persoana

Tariful include:

 • bilet de avion Bucuresti – Scotia – Bucuresti
 • bagaj de mana
 • 4 nopti cazare la hotel 3* cu mic dejun in Edinburgh
 • ghid de turism insotitor
 • transfer aeroport – hotel – aeroport
 • vizitele din ziua 1, ziua 2 si ziua 5 cu autocar turistic local: Edinburgh, Glasgow, Parcul Natural Loch Lomond si Queen Elizabeth Forest Park

Tariful nu include:

 • asigurare de calatorie (aprox. 30 lei / persoana)
 • bagaj de cala (23 kg/persoana = 50 Euro/dus-intors)
 • taxele de aeroport 130 Euro / persoana
 • supliment camera single 145 Euro
 • intrarile la obiectivele turistice
 • alte cheltuieli personale
 • excursie Ziua 3 = 75 Euro / persoana Perth, Castelul Cawdor, Loch Ness si Inverness
 • excursie Ziua 4 = 65 Euro / persoana Scone Palace, Aberdeen – orasul de argint si Castelul Stirling

REDUCERE 10% pentru excursiile (ziua 3 + ziua 4) achitate in Agentie odata cu pachetul turistic pana la 01.03.2018!

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

INFORMATII PRIVIND TARIFELE DE INTRARE LA OBIECTIVELE TURISTICE (pot suferi modificari)

 • Scone Palace – 12 Lire
 • Britannia Royal Yacht – 16 Lire
 • Holyrood Palace – 12 Lire
 • Edinburgh Castle – 17 Lire
 • Cawdor Castle – 11,5 Lire
 • Stirling Castle – 14,5 Lire

 Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!