Israel – Pelerinaj complet in Tara Sfanta – Workshop 3 sesiuni incluse

555 Euro

Israel – Pelerinaj complet in Tara Sfanta – Workshop

Perioada: 5-10 Martie 2018; 10-15 Octombrie 2018

Tarif: 555 Euro / persoana 

Ziua 1. BUCURESTI – TEL AVIV – CANA GALILEEI – TIBERIAS
Intalnire la aeroportul Henri Coanda in cursul diminetii, imbarcare pe cursa directa Tel Aviv la 07:45, sosire la ora 10:20 la Tel Aviv. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, al treilea oraş ca mărime din Israel, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris (Steaua Mării), cu altarul deasupra peşterei Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul şi apoi vom privi Templul Cultului Bahai, cu grădinile pe terase suspendate – sit aflat in Patrimoniu UNESCO, comparabile cu grădinile de la Versailles. Deplasare la Cana – vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune din Galileia: transformarea apei în vin. Cazare şi cină la hotel 4* în Nazareth / Tiberias.

Ziua 2. NAZARET – MUNTELE TABOR – TABGHA – CAPERNAUM
Mic dejun. Nazaret, vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi a bisericii ortodoxe Sf. Gavril cu izvorul Mariei. Continuăm cu Muntele Tabor – optional. Vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la faţă. Deplasare la Muntele Fericirilor, vizitarea bisericii. Tabgha unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirea pâinilor şi a peştilor. Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului”, (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf.Petru). Opţional şi în funcţie de timp – plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe apele Mării Galileii şi vizită la Caprice-fabrica de aur şi diamante. Deplasare la Bethlehem. Cină şi cazare în Bethlehem.

Ziua 3. BETHLEHEM – IERUSALIM
Mic dejun. Vizitarea bisericii orodoxe şi a criptei unde s-a născut Domnul, in Bethlehem apoi a Bisericii romano catolice Sf. Ecaterina şi Grota Laptelui. Optional continuarea drumului în deşert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf.Sava şi Mănăstirea Sf.Teodosie. Dupa amiaza vizita la Zidul Plangerii si la Biserica românească din Ierusalim. Vizita Moscheea Al-Aqsa, despre care tradiția musulmană afirmă că este muntele unde patriarhul Ibrahim (Avraam) a vrut să-l sacrifice pe fiul său (pentru musulmani – Ismail), după porunca divină, și aici a ajuns mai târziu prorocul Muhammad, fondatorul islamului, în călătoria sa nocturnă pornită din Mecca. El ar fi urcat din acest loc spre cer pentru a vorbi cu trimisul lui Dumnezeu, îngerul Jibril (Gabriel). Acest fapt face ca moscheea să fie cel de-al treilea ca importanță loc sfânt al religiei islamice. Cină şi cazare în Bethlehem.

Ziua 4. IERUSALIM
Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 staţii în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. După amiaza, vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de taină, Mormântul marelui Rege David. Cină şi cazare în Bethlehem.

Ziua 5. IERIHON – HOZEVA – QUMRAN – IORDAN – MAREA MOARTA
Mic dejun. Optional deplasare la Ierihon cu vizită la biserica ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zaheu, Biserica şi Căminul românesc de la Ierihon şi pustia Quarantaniei. Coborâm la Iordan, vizităm Mănăstirea Sf.Gherasim de la Iordan. Continuăm drumul la Hozeva şi vizităm Mănăstirea cu moaştele Sf. Ioan Iacob Românul de la Neamţ – optional. Trecem pe lângă Qumran (vechiul centru al Esenienilor), cu o scurtă oprire la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moartă. Programul zilei se încheie cu intrare gratuită la ştrandul Chibutzului Kalia şi baie în apa sărată a Mării Moarte. Cină şi cazare în Bethlehem.

Ziua 6. TEL AVIV – BUCURESTI
Mic dejun. Vizita Tel Aviv , cartierul Yaffo, promenada plaja Tel Aviv, bazar Shuka Carmel – timp liber cumparaturi. Transfer catre aeroport seara, imbarcare pe cursa directa Bucuresti la 23:30. Sosire la Bucuresti Otopeni in jurul orelor 02:25.

 Tarif: 555 euro / persoana in camera dubla sau tripla

Tariful include:

 • bilet avion cursa directa Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti COMPANIA TAROM
 • transport autocar turistic local pentru itinerariului mentionat in program
 • 5 nopti cazare cu demipensiune hoteluri de 3*/4*
 • vizitele conform programului
 • ghid de turism insotitor
 • ghid local vorbitor de limba romana
 • workshop – 3 sesiuni (dezvoltare personala; cultura, religie si minuni; calatorie spirituala vs vacanta leisure)
 • bagaj de mana
 • bagaj de cala 
 • 2 excursii in valoare de 50 Euro (Hozeva 10 Euro + Iordan 40 Euro) – BONUS !!!

Tariful nu include:

 • excursiile optionale (Muntele Tabor-10 Euro, Manastirea Sf Sava-10 Euro, Croaziera Marea Galilei-10 Euro)
 • taxe de aeroport 95 Euro
 • bacsisuri 15 Euro
 • ghid local musulman la Moscheea Al-Aqsa 10 Euro
 • asigurare de calatorie – aprox 10 Euro / persoana – obligatorie!
 • supliment camera single 190 Euro

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. 

Note:

 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care nu se gaseste partaj in camera dubla sau tripla, vor achita supliment pentru camera single
 • Agentia de turism nu isi asuma refuzul autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistii pe teritoriul statului Israel
 • Compania aeriana poate modifica orarul de zbor pentru ruta Bucuresti -Tel Aviv – Bucuresti; in acest caz agentia de turism isi asuma respectarea programului si vizitarea obiectivelor mentionate in program.
 • Categoria unitatilor de cazare, precum si a mijloacelor de transport local este in conformitate cu normele locale
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se poate modifica, respectand in totalitate itinerariul turistic

 Program organizat de Agentia de turism Holiday Boutique!